/ фото: Влада ЦГ
10/09/2021 u 13:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Формирана Комисија: Анализирају резултате безбједносног сектора на Цетињу

Брђанин, Вукшић и Бурић извијестили су координатора Бироа о догађајима на Цетињу, радњама које су предузете и које ће бит предузете до наредне сједнице

Данас је одржана сједница Бироа за оперативну координацију, којом је предсједавао Дритан Абазовић, потпредсједник Владе Црне Горе. На позив потпредсједника Абазовића, координатора БОК-а, сједници су присуствовали министра унутрашњих послова Сергеј Секуловић, в.д. врховног државног тужиоца Дражен Бурић, в.д. помоћника директора за Сектор за финансијско-обавјештајне послове Саша Машковић, и савјетник потпредсједника Владе за националну безбједност Миодраг Лаковић.

Бурић је извијестио о активностима које предузима Тужилаштво у вези догађаја на Цетињу. Након в.д. ВДТ-а, свој осврт имали су и директор УП Зоран Брђанин и директор АНБ-а Дејан Вукшић.

- Донешена је Одлука о формирању Комисије за анализу резултата оперативног усклађивања органа обавјештајно-безбједносног сектора, везано за претходне догађаје на Цетињу- саопштено је након сједнице Бироа за оперативну координацију (БОК), чији је координатор Абазовић, потпредсједник Владе.

На сједници БОК-а, Брђанин и Вукшић и Бурић извијестили су координатора Бироа о догађајима на Цетињу, радњама које су предузете и које ће бит предузете до наредне сједнице Бироа.

Подсјећамо 4. и 5. септебра, уочи и током устоличења митрополита МЦП Јоаникија на Цетињу, догодило се више инцидената. Поводом тога приведен је и савјетник предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, Весеилн Вељовић.

Абазовић: Ако добијемо новог министра Унутрашњих послова, имаћемо и новог премијера

А како је синоћ у изјави навео потпредсједник Владе Црне Горе Дритан  Абазовић,  против 68 особа воде се радње због активног пружања отпора и дешавања на барикадама. нОн је синоћ детаљно говорио о радњама  уочи критичних догађаја у наведеном периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:53