Ministarstvo inostranih poslova Francuske / - FOTO: TVITER
19/12/2022 u 16:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Francuska zabrinuta zbog situacije u Crnoj Gori: Politički akteri da dođu do dogovora

Da bi napredovali ka članstvu u EU politički akteri moraju pokazati ozbiljnost i uzdržati se od svake inicijative koja ugrožava vladavinu prava, navodi se u saopštenju

Francuska je izrazila zabrinutost zbog pogoršanja političke krize u Crnoj Gori, koja, kako su kazali, podriva funkcionisanje demokratskih institucija zemlje i doprinosi usporavanju njenih evropskih integracija.

Saopštenje je objavljeno na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslova Francuske. 

- Konačno glasanje o posljednjim amandmanima na zakon o ovlašćenjima predsjednika države ide protiv mišljenja Venecijanske komisije, u nedostatku funkcionalnog Ustavnog suda. Da bi napredovali ka članstvu u EU, što je i dalje želja velike većine građana Crne Gore, politički akteri moraju pokazati ozbiljnost i uzdržati se od svake inicijative koja ugrožava vladavinu prava. Francuska stoga poziva sve političke aktere u Crnoj Gori da se angažuju u dijalogu i traže kompromis povodom imenovanja sudija u Ustavnom sudu i na putu rješavanja aktuelnog političkog ćorsokaka, kako bi se nastavilo putem neophodnih reformi i približavanja EU - piše u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:34