Андриjа Кликовац / Фото: ДПС
11/02/2022 u 13:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Функционер опозиционог ДПС-а тврди да су Милатовић и Спајић манипулатори

Они су последње двије особе који су позвани да држе придике Душку Марковићу, тврди Кликовац

Члан Главног одбора и потпредсједник Савјета младих ДПС-а Андрија Кликовац тврди да су министри Јаков Миалтовић и Милојко Спајић "експертски двојац за популизам, манипулацију и демагогију".

- Посљедње су двије особе које су позване да држе придике Душку Марковићу о резултатима претходне владе на пољу економске политике. Ако бисмо изузели твит спинове и неаргументоване фразе двојице освједочених манипулатора, а искључиво економским индикаторима утврђивали чињенично стање, виђели бисмо да су Црна Гора и њени грађани од доласка владе која сада врши власт у техничком мандату, постали жртве трагичних посљедица неодговорног рада двојице одлазећих министара- наводи он. 

Кликовац је мишљења да су министри главни кривци што је државни дуг увећан за преко 500 милиона еура и да су све то урадили тајно и противзаконито.

- Због њиховог чињења и дјеловања Црна Гора свједочи вртоглавом скоку свих цијене основних животних намирница, а на то указује и данас објављени податак да је од 35 категорија производа које мјери Монстат, у прошлој години поскупјело чак 27? Инфлација је у прошлој години износила у просјеку 2,4 одсто, док је стопа незапослености 24,73 одсто односно 57.386 незапослених грађана Црне Горе. Практично то значи да чак сваки четврти радно способни грађанин наше државе нема посао- тврди Кликовац. 

Како каже "на сву срећу Влада је пала, иначе се низу њихових непочинстава сасвим сигурно не би назирао крај".

- Упоредних података о раду двије Владе је много али за крај навешћемо још један. Од времена владе Душка Марковића до данас забиљежен је скок цијена горива од просјечних 30 процената по литру. Невјероватан је податак да је након само 14 мјесеци овај двојац успио нешто што нико до сада није: да грађани једну трећину скупље плаћају гориво него прије годину дана. Само у прошлој години овај експертски двојац је 14 пута мијењао цјену горива навише. Сви економски индикатори указују да је за вријеме министровања Спајића и Милатовића наша економија доживјела својеврсно посрнуће, те да је држава доведена на руб провалије са неизвјесном и забрињавајућом будућношћу. Али то се ову двојицу ни не тиче пошто они имају резервне домовине, за разлику од других грађана, чији су здрав разум потцијењивали у континуитету за вријеме свог мандата. И када већ говоре о Црној Гори у вријеме власти наше партије, вјероватно њима двојици и није било тако лоше када су успјели да обезбиједе школовање у иностранству, иако су својој домовини када су се докопали функција, узвратили на најгори могући начин- закључио је Кликовац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:46