Stefan Vešović / - FOTO: MIćKO VUJISIć
22/12/2022 u 13:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Funkcioner Prave o Vukoviću: Narcisoidan je, a ne libi se da maltretira građane Podgorice

Skandalozno je da jedan predavač na fakultetu Političkih nauka tvrdi da trenutna Skupština Glavnog grada ima legitimitet, tvrdi Vešović

Narcisoidnost je jasna odlika poraženog Ivana Vukovića, koji na sve moguće načine i svim raspoloživim sredstvima pokušava da se što duže zadrži u fotelji koja mu ne pripada, ne libeći se pritom da građane Podgorice maltretira daljim realizacijama svojih projekata, tvrdi predsjednik odbora Prave Crne Gore Stefan Vešović. 

- Uzalud se bivši gradonačelnik Vuković trudi da objasni da trenutni saziv Skupštine Opštine Glavnog grada ima bilo kakav legitimitet. S obzirom na to da su izbori održani 23. oktobra pokazali da Skupština nema dalji legitimitet  i da je Ustavni sud potvrdio da se funkcije odbornika vrše nelegalno, pitamo se na osnovu čega svoje tvrdnje temelji bivši gradonačelnik Vuković¬? Nama je naravno jasno  da ima političku obavezu da reaguje, ali to svakako treba raditi uz makar relativno ozbiljne argumente. Ovako, tone u živo blato sopstvenog zanosa o ispravnosti političkog djelovanja prevaziđene politike- naveo je on Vešović u saopštenju. 

Prema njegovim riječima, neustavna Skupština Opštine Podgorica koja je na izborima izgubila povjerenje građana ne može biti ni legitimna ni legalna.

- Ukoliko zaista misli, i on ali i bilo ko od zainteresovane javnosti da nešto nije po Ustavu i Zakonu, svoje tvrdnje može i treba da provjeri pred institucijama sistema. Nama je takođe jasno da bez argumenata ne mogu dokazati svoje tvrdnje, pa su iz tog razloga i uveli državu u stanje u kojem se trenutno nalazi. U konačnom, skandalozno je da jedan predavač na fakultetu Političkih nauka tvrdi da trenutna Skupština Glavnog grada ima legitimitet- zaključio je Vešović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:11