Gorčević / Foto: BOJAN GNJIDIĆ
06/12/2022 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Funkcionerka "Evrope sad": Vuković da se odvoji od fotelje, a ne da se skriva iza DPS jurišnika

Vuković se legitimiše kao uzurpator, umjesto da odmah prihvati jasno iskazanu volju birača na šta ga pozivamo od 23. oktobra, tvrdi Gorčević

Članica Predsjedništva Pokreta "Evropa sad" Maida Gorčević tvrdi da Ivan Vuković nastavlja da se legitimiše kao uzurpator kome je jedini motiv da prkosi svojim građanima, što je, kako navodi, odlika svih političara sa autokratskim manirima.   

Gorčević smatra da Vuković to radi umjesto da odmah prihvati jasno iskazanu volju birača na šta ga, kako tvrdi, pozivaju od 23. oktobra.

- Što se tiče doprinosa političkoj kulturi u Crnoj Gori – pozivamo nelegitimnog gradonačelnika da "odvajanjem od fotelje" da primjer kako se demonstrira dostojanstvo, te poštuje izborna volja građana, umjesto što se skriva iza nižerazrednih DPS jurišnika, glumeći konstruktivnost. Potpredsjedniku DPS-a nije bilo dovoljno da protivustavno odloži izbore, mijenja teritorijalnu organizaciju uslijed otpočetog izbornog procesa, te bude tzv. gradonačelnik suprotno odluci sudskih organa, već bi sada raznim opstrukcijama da prolongira izvjesnost koja ga čeka- zaključuje Gorčević. 

Podsjetimo, Gorčević je nekadašnja savjetnica za manjinska prava u Vladi Zdravka Krivokapića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:58