Gandel i Popović / - FOTO: SKUPšTINA CRNE GORE
17/02/2024 u 09:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gandel-Popović: Crna Gora ima najveću šansu da bude prva naredna članica EU

Posebno ohrabruju pozitivni signali iz Brisela kada je u pitanju rad nove Vlade, što predstavlja dodatni impuls ka nastavku pregovora o učlanjenju i zatvaranjem svih poglavlja, naglasila je Popović

Crna Gora kao lider u pred pristupnim pregovorima ima najveću šansu da bude prva naredna članica Evropske unije, saopštio je ambasador Slovačke u Crnoj Gori Boris Gandel tokom susreta sa potpredsjednicom Skupštine Zdenkom Popović.

- On je potvrdio da su odnosi dvije zemlje prijateljski i da ekonomska saradnja prilika da dodatno unaprijedimo bilateralnu saradnju, te da Slovačka podržava integaciju Zapadnog Balkana a Crna Gora kao lider u pred pristupnim pregovorima ima najveću šansu da bude prva naredna članica Evropske unije - saopšteno je iz Skupštine.

Popović je, kako se navodi u saopštenju, iskazala zahvalnost Slovačkoj  na podršci u pristupanju Evropskoj uniji, koju kontinuirano pruža od nezavisnosti Crne Gore do danas i naglasila da su prijateljski odnosi dvije zemlje na veoma visokom nivou.

Ona se osvrnula i na unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori i saopštila ambasadoru Gandelu da je 28. saziv Skupštine u rekordnom roku isporučio respektabilne rezultate imenovanjima u pravosuđu, čime smo pokazali odgovornost i želju da kao kao parlamentarna većina doprinesemo deblokadi evropskog puta naše zemlje.

- Posebno ohrabruju pozitivni signali iz Brisela kada je u pitanju rad nove Vlade, što predstavlja dodatni impuls ka nastavku pregovora o učlanjenju i zatvaranjem svih poglavlja - naglasila je Popović.

Ambasador Gandel čestitao je Popović preuzimanje dužnosti i izrazio uvjerenje da će Slovačka Republika kao iskren prijatelj nastaviti podržavati Crnu Goru na njenom putu ka integraciji u EU.

- Ekonomsko-trgovinska saradnja je oblast u kojoj dvije države imaju najviše prosotra za produbljivanje saradnje, koja je u oblasti turizma poboljšana otvaranjem direktne linije ka Bratislavi u toku turističke sezone - podsjetila je Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 17:31