Vesko Garčević / NIKOLA SAVELJIC
15/08/2022 u 19:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Garčević: Diplomatski skandal slanje pisma preko Ambasade

Garčević smatra da pismo "ako je autentično" povodom tragedije u Cetinju predstavlja "prvorazredni diplomatski skandal"

Pismo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću je smišljeno omalovažavanje zemlje i to u trenutku kada prolazi kroz teške trenutke nakon tragedije u Cetinju.

To je ocijenio profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu u Bostonu, Vesko Garčević dodajući da taj potez "nije obično kršenje Bečke konvencije o diplomatskim odnosima".

Garčević smatra da pismo "ako je autentično" povodom tragedije u Cetinju predstavlja "prvorazredni diplomatski skandal".

Pismo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom tragedije na Cetinju upućeno sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića izazvalo je reakciju Ministasrstva vanjskih poslova(MVP) koje je ocijenilo da se Vladimir Božović lažno predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori.

MVP je zatražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova(MUP) da protjera Božovića sa teritorije Crne Gore navodeći da "persona non grata Vladimir Božović, kontinuirano, a sada i u Danu žalosti, sramotno vrijeđa građane Crne Gore i nipodaštava njen međunarodno-pravni subjektivitet".

Premijer Dritan Abazović kritikovao je ministra inostranih poslova Ranka Krivokapića i MInistarstvo vanjskih poslova(MVP) zbog prevelikog insistiranja u identitetska pitanja.

Premijer je poručio da Beograd i Podgorica treba da rade na revitalizaciji međusobnih odnosa i rekao da očekuje da će biti imenovani novi ambasadori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:03