Nikola Gegaj / - FACEBOOK
10/12/2022 u 10:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gegaj: Vučić preko Otvorenog Balkana želi da ostvari ideju "srpskog sveta"

Treba imati u vidu da Srbija otvoreno podržava agresiju Rusije protiv Ukrajine, što je protiv stava EU i ostalih zemalja zapadnog Balkana, kaže Gegaj

Otvoreni Balkan je podmukli pokušaj da se osnuje nekakva nova Jugoslavija pod komandom Aleksandra Vučića, koji preko nje želi da ostvari ideju "srpskog sveta", kazao je Nikola Gegaj, funkcioner DPS-a.

- Što se tiče ekonomskog razvoja regiona ovaj projekat nema nikakvih prednosti u odnosu na već postojeće inicijative, kao što je na primjer Berlinski proces. Bitno je naglasiti i to da je njemački kancelar Olaf Šolc, zadnjih mjeseci, forsirao upravo Berlinski proces. Po meni Otvoreni Balkan (Open Balkan) bez EU integracija je veoma opasan za mir u regionu - kaže Gegaj.

Ističe da treba imati u vidu da Srbija otvoreno podržava agresiju Rusije protiv Ukrajine, što je protiv stava EU i ostalih zemalja zapadnog Balkana.

- Isto tako u Albaniji se organizuju intenzivniji i masovni protesti. Albanska opozicija je jedinstvena u borbi protiv ovog projekta.

Što se tiče Crne Gore Otvoreni Balkan je sinonim zamrzavanja njene integracije sa Evropom i to ne smijemo dozvoliti da se desi - kaže Gegaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 02:14