Vujović / Foto: SDP
05/10/2022 u 11:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Generalni sekretar SDP-a: Crnoj Gori je bio namijenjen velikosrpski gajtan

Na sceni je bila opstrukcija EU puta, uvod u bankrot države, razvaljivanje elektroenergetskog sistema preko Abazovićevih DF kadrova, rastjerivanje investitora i revanšizam, tvrdi on

Crna Gora se suočava sa brojnim problemima u svom demokratskom funkcionisanju na koje se mora hitno odgovoriti, ali je sada sasvim izvjesno da će te odgovore davati istinske proevropske i reformske snage, a ne razni kremaljsko-velikosrpski akteri koji su ustvari tragikomični poslušnici i dužnici Aleksandra Vučića, tvrdi generalni sekratar SDP-a Ivan Vujović. 

Saopštenje Vujovića prenosimo u cjelosti: 

Početak razbijanja ruske agenturne mreže u Crnoj Gori istovremeno predstavlja i uvod u ubrzani kraj obmane o navodnim demokratskim političkim promjenama nakon 30. avgusta 2020. godine, kao i odlazak na političku marginu nekih od ključnih aktera dvogodišnjeg propadanja države.

Iz dana u dan će se sve više odmotavati klupko i biti do kraja demistifikovane uloge svih koji su Crnoj Gori bili namijenili svileni rusko-velikosrpski gajtan, a sve pod plaštom navodne borbe protiv korupcije i kriminala, u koju su kako vidimo ovih dana upleteni upravo ovi veliki medijski „borci“ protiv šverca.

Ključni cilj je naravno bio i ostao dubinsko i temeljno razvaljivanje države po svim strateškim linijama građanske, sekularne i euroatlantske Crne Gore, u kom poslu je ova ofirana agentura i razni, s njom povezani, proksiji bili ključna logistika i podrška.

Pored toga, a kao dio istog plana, na sceni je opstrukcija EU puta, uvod u bankrot države, razvaljivanje elektroenergetskog sistema preko Abazovićevih DF kadrova, rastjerivanje investitora, otvoreno bezakonje i revanšizam, i mnogo toga drugog.

Od Crne Gore je trebalo napraviti potpuno disfunkcionalni, neuspješni, na svakom polju zaglavljeni sistem, državu koja će biti proizvođač svakojakih problema i nesposobna da riješi bilo koji izazov, kako bi od nje takve na kraju digli ruke i svi njeni zapadni i regionalni partneri, prepuštajući je na milost fantomskom srpskom svetu i Putinovim geopolitičkim balkanskim razigravanjima.

Ova destruktivna politika, koja je samo kopija akcija velikosrpskog nacionalizma iz 90-ih prošlog vijeka, istina sa pridodatim litijaško-ljotićevskim klero elementom, je u regionalnom kontekstu, zajedno sa BiH, na čijem razvaljivanju akteri ove destrukcije takođe prilježno rade, trebala da predstavlja zamajac potpune destabilizacije regiona.

Agresija Rusije na Ukrajinu je do kraja našim zapadnim partnerima razjasnila stvari na regionalnoj, pa tako i crnogorskoj političkoj sceni, te potpuno otkrila destruktivnu ulogu i misiju brojnih političkih, medijskih,crkvenih i drugih organizacija.

Crna Gora će poslije 2 godine obmana i lutanja veoma brzo ponovo naći svoj pravi put i biti svijetla regionalna tačka, očišćena od loših antidemokratskih praksi i nadničara tuđih interesa. Koliko god neki bježali od izbora, suočavanja sa stvarnošću i skidanja sopstvenih maski, sasvim sigurno da neće daleko odmaći jer u njihove manipulacije više malo ko vjeruje .

Raspleti se bliže a neki koji možda i dalje žive u zabludama „demokratskog osvježenja“ imaju još nešto vremena da konačno progledaju i vrate se građanskoj i evropskoj Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:59