/ Фото: УРА
26/05/2021 u 12:29 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Генерални секретар УРА: Подршка ЕП нас мотивише да убрзамо реформе

Удружени смо око истих идеја и принципа, поручује Радованић

Генерални секретар Грађанског покрета УРА Милета Радованић захвалан је посланицима Европском парламента (ЕП) и Зеленим Европе на подршци коју им, како тврди, контиунирано пружају.

- Тачка резолуције у којој се експлицитно похваљује рад једног човјека је својеврсни раритет, као и јасан показатељ да је пут којим је Грађански покрет УРА кренуо исправан”, казао је Радованић, поводом усвојене Резолуције извјестиоца за Црну Гору у Европском парламенту Тонина Пицуле.

Kако је казао, ријеч је о још једном доказу колико је интензивна сарадња УРЕ и Зелених Европе, чија је чланица, у протеклом периоду, била од значаја за суштинске промјене у Црној Гори.

- Удружени смо око истих идеја и принципа. Захвални смо нашим европским колегама јер су препознали наше искрене намјере да спроведемо структурне реформе и да се, првенствено, обрачунамо са организованим криминалом и корупцијом у Црној Гори - наводи Радованић.

Према његовим ријечима, овакве реакције европске заједнице додатно их мотивишу у њиховим напорима.

-Јачамо сарадњу и повјерење са представницима Европске уније (ЕУ) и радићемо на томе да Црна Гора убрза свој развојни пут и да што прије оствари циљеве зацртане у европској агенди. Желимо да Црна Гора постане сљедећа чланица европске заједнице, јер је то једина перспектива за наше друштво - закључио је Радованић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:45