Абазовић и Јоковић / - фото: Иван Петровић
05/03/2022 u 11:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни одбор СНП-а о мањинској влади одлучује у понедјељак

СНП већ више од мјесец дана одржава сједнице Општинских одбора на којима се тражи мишљење чланства о понуди да буде дио будуће извршне власти у Црној Гори

Сједница Главног одбор Социјалистичке народне партије на којој ће се одлучивати о евентуалном учешћчу ове партије у мањинској влади чији је мандатар Дритан Аабазовић, биће одржана у понедјељак, сазнаје портал Дана.

Предсједник СНП Владимир Јоковић заказао је сједницу ГО за 15 часова, која ће бити одржана у просторијама централе Социјалистичке народне партије у Подгорици.

Иначе, ова партија већ више од мјесец дана одржава сједнице Општинских одбора на којима се тражи мишљење чланства о понуди да буде дио будуће извршне власти у Црној Гори.

Иначе, Јоковић је прије два дана рекао да још не може прецизно да се изјасни да ли ће бити потпредсједник мањинске владе.

- Садаимамо мандатара Дритана Абазовића и у разговору са њим и органима партије ми ћемо донијети одлуку. СНП ће разговарати са Абазовићем као будућим мандатаром - саопштио је Јоковић.

- Спремни смо да подржимо ако би испунила наша програмска опредјељења и циљеве. Те Владе ће бити био у њој СНП или не био, то је завршена ствар- додао је он. 

Јоковић је јасно саопштио шта су главни приоритети за СНП, који би требали да се нађу у врху нове владе.

- Функције нису приоритет, то је споредна ствар, али јесте борба против крмининала и корупције, потписивање темељног уговора што прије, обавезни попис становништва у овој години, сређивање бирачког списка, пут према ЕУ, Закон о поријеклу имовину и нови Судски савјет. Црна Гора је блокирана држава. Морамо учинити све да се ради на помирењу Црне Горе која подијељена међу браћом и православним народом, не може ићи напријед - закључио је Јоковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 20:51