Ђуровић са Лундбергом / - фото: МЕК
30/05/2022 u 18:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Горан Ђуровић са Лундбергом: Подршка УН-а је за нас од немјерљивог значаја

Црна Гора je у потпуности посвећена одрживом развоjу, a од велике важности je техничка и логистичка подршка УН система у овом правцу, оцијенио је Ђуровић

Министар економског развоjа и туризма Горан Ђуровић састао се данас са резидентним координатором Уjедињених нациjа, Питером Лундбергом.

- У претходном периоду наша сарадња jе била jако интензивна. Подршка Уjедињених нациjа jе за нас од немjерљивог значаjа jер сте jедан од наших кључних стратешких партнера и увjерен сам да ћемо нашу сарадњу поспjешити у наредном периоду -  казао jе Ђуровић.

У том духу саговорници су разговарали о даљим корацима и наставку сарадње Владе Црне Горе са системом УН-а у нашоj земљи у оквиру предстоjећег петогодишњег Стратешког оквира сарадње Црне Горе и УН за период 2023-2027.

- Црна Гора je у потпуности посвећена одрживом развоjу, a од велике важности je техничка и логистичка подршка УН система у овом правцу, оцијенио је Ђуровић.

Резидентни координатор УН захвалио се на састанку и честитао министру именовање истичући значаj његовог ресора за даљи развоj Црне Горе. Лундберг jе представио годишњи Извjештаj о сарадњи УН-а и Црне Горе.

- Наша сарадња у претходном периоду била jе веома конструктивна. Увjерен сам да ћемо кроз наредни петогодишњи оквир сарадње додатно учврстити партнерство и заjеднички доприниjети убрзању остваривања Циљева одрживог развоjа у Црноj Гори - казао jе Лундберг.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 20:03