/ - FOTO: GORčEVIć I ESKOBAR /VLADA CG
18/03/2024 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gorčević sa Eskobarom: Da nastavi da potvrđuje privrženost euroatlantskim vrijednostima

Ova Vlada ima ambiciozan plan za budućnost Crne Gore i njenih građana. Pred nama je veliki posao, ali idemo korak po korak, a naredna tri mjeseca su ključna za naš put prema EU, poručila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević na sastanku sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom.

- Na početku svog mandata odlučno smo krenuli u sprovođenje zahtjevnih reformi koje su dugo vremena bile na čekanju. Ne želimo rezultate na papiru nego u svakodnevnom životu. Cilj nam je da naši građani zaista osjete da žive u pravnoj državi, u kojoj zakoni važe za sve jednako. Samo na tim temeljima možemo izgraditi zdravo, ekonomski i u svakom smislu stabilno i prosperitetno društvo, po mjeri svih naših građana - poručila je Gorčević.

Eskobar: Realno je da Crna Gora bude sljedeća članica EU; Spajić: Manjine dobrodošle u Vladu

Ona je kazala da je cilj Vlade da, do kraja svog mandata, Crna Gora bude razvijena država, po svim parametrima, spremna za članstvo u EU. Ponovila je da Crna Gora pouzdan NATO partner i ostaje u potpunosti usklađena sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Unije.

Ministarka Gorčević je zahvalila na snažnoj podršci SAD-a naporima Vlade da Crnu Goru transformišu u skladu sa vrijednostima i standardima razvijenih zapadnih demokratija, i paralelno sa tim, unaprijede ekonomski ambijent i kvalitet života građana.

Eskobar je kazao da je važno da Crna Gora ostane na pravom kolosijeku i nastavi da rezultatima i na terenu potvrđujete svoju privrženost euroatlantskim vrijednostima i pohvalio ulogu Crne Gore kao važnu saveznicu u NATO Alijansi.

- Vlada Crne Gore je u kratkom periodu ostvarila značajne rezultate kad su  evropske integracije u pitanju i siguran sam da, ukoliko nastavite ovim tempom, Crna Gora ima velike šanse da bude sljedeća članica EU. SAD će nastaviti snažno da podržavaju Crnu Goru u sprovođenju opsežnih reformi čiji je cilj dalja demokratizacija društva - poručio je Eskobar.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:16