Кнежевић  / Фото: Иван Петровић Ипе
17/06/2021 u 08:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Говор Милана Кнежевића: Српски народ је увијек крив, па и кад су нас убијали у Пиви и Велици

Криви смо што нисмо дали нашу свету земљу Косово и Метохију, поручио је лидер ДНП-а

Лидер Демократска народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић одржао је јуче говор у Скупштини гдје је казао да "откако је пробауљао и почео разазнаје слогове најљепшег српског језика нон стоп слуша да су Срби нешто криви као народ". 

- Како сам растао тако је и наша кривица расла, па сам закључио да је наша кривица интезивирана 1389. године у боју на Косову кад смо умјесто земаљског одабрали небеско царство и кад нисмо пред Отомалијама хтјели да спустимо немањићке барјаке. Тада смо били спремни да главу положимо на пањ јер смо се заклели православној вјери, Исусу Христу и нашој цркви- казао је Кнежевић. 

Истакао је да је очигледно српски анрод крив због Царева Лаза и барјака из Првог и Другог српског устанка.

- Криви смо због барјака из Фундине, Брегалнице, криви смо јер смо се супроставили Аустро-Угарима на Цетињу, Колубари, Мојковцу и Кајмакчалану. Криви смо што су нас бацали у Јадовно по јамама, убијали у Јасеновцу отварајући логоре за нашу дјецу, криви смо што су нас убијали у Велици и Пиви, криви смо за бомбардовање јер кад нас нису бомбардовали нацисти, бомбардовали су нас савезници. Криви смо због Братунца, Бљеска, Олује и због Жуте куће и због протјераних преко пола милиона Срба са простора бивше СФРЈ. Криви смо што нисмо дали нашу свету земљу Косово и Метохију и због тога нас је бомбардовало 19 највећих земаља свијета, а сада нам због тога нам дјеца доручкују, вечерају и ручају уранијум па смо први по канцерогеним болестима у Европи- закључио је Кнежевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:11