Грађански покрет УРА / - фото: ГП УРА
09/03/2022 u 14:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ГП УРА позвала Демократе и ДФ да деблокирају Скупштину

УРА-е указује да због украјинске кризе и енормног раста цијене енергената, највише трпе грађани/ке и мала и средња предузећа, због чега политичка елита мора показати одговорност више и заказати сједницу, на којој ће смањити акцизе

У свјетлу нових повећања цијена горива у Црној Гори, које би од понедјељка могле би бити веће и за више од 20 центи по литру, у Грађанском покрету УРА опет позивају Демократску Црну Гору и Демократски фронт (ДФ) да деблокирају Скупштину Црне Горе и у што краћем року закажу сједницу, на којој би се смањиле акцизе на гориво и спустиле рекордне цијене.

- Више никада не смијемо дозволити да било чији партијски или лични интереси буду испред јавног интереса и добробити свих грађана Црне Горе. Током прошле године се, због партијских интереса Бечића и његових Демократа, пуних 7 мјесеци опструирао и одлагао избор новог Тужилачког савјета (ТС) и смјена СДТ-а Миливоја Катнића, због чега је губила само Црна Гора и толико жељена реформа тужилаштва. Данас се налазимо у идентичној ситуацији, када због приватних или партијских интереса, Демократе и ДФ одбијају да закажу сједницу Скупштине, на којој би се умањиле акцизе и смањила рекордна цијена горива -указали су из покрета УРА.

УРА указује да због украјинске кризе и енормног раста цијене енергената, највише трпе грађани/ке и мала и средња предузећа, због чега политичка елита мора показати одговорност више и заказати сједницу, на којој ће смањити акцизе.

- Све друго је одраз ускогрудог, партијског и себичног схватања политике и политичке одговорности, коју сви имамо у овим тешким тренуцима. Тешка времена захтијевају одговорне и озбиљне политичаре, а овакво понашање Демократа и ДФ-а само отежава и компликује ситуацију, због чега испаштају грађани - објаснили су у Грађанском покрету УРА.

УРА данима позива колеге из Демократа и ДФ-а да закажу сједницу Скупштине, како би се умањиле акцизе на гориво, шта из ова два субјекта упорно одбијају.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 00:35