Protest u Podgorici / - PROTEST U PODGORICI
09/02/2022 u 19:58 h
Ana Gajević, Suzana RadevićAna Gajević, Suzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО/ВИДЕО) На протесту посланици Демократа и ДФ, Бечић: Овдје бранимо изборну вољу, а не фотеље

Бечић је најавио нови протест следеће сриједе у 18 сати, након тога су грађани кренули у шетњу улицама Подгорице

Грађани су се вечерас у 18 сати окупили на булевару испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици због прекрајања изборне воље грађана. На протесту су се појавили посланици Демократа, Демократског фронта, Уједињене и Праве Црне Горе, а најављено је и наредно окупљање за сриједу.

Протест пратите уживо: 

Протест је почео у 18 сати, а најавили су га посланици Демократа након смјене предсједника парламента Алексе Бечића.

На протест је стигао и Бечић који је поздрављен аплаузом.

image

protesti demokrate odbrana izborne volje

- SRDJAN BOLJEVIC

 - Поносни слободарски народе ЦГ хвала на свему. Хвала на искрености. Поручио бих онима који су манипулисали и који сједе на неколико фотеља, овдје се нисмо окупили због фотеља и функција већ због народне воље и гласова оних грађана који су без интереса гласали за промјене - казао је смјенњени предједник парламента Бечић.

image

фото: Срђан Бољевић

- фото: Срђан Бољевић

Он је на гласио да су му ових дана пружили подршку и Срби, и Црногорци и Албанци јер се ових дана уједињила Црна Гора која не трпи издају, превару.

- Дођох ових дана ја без фотеље међу својим народом, а они који имају мандата пет пута мање него фотеља не смију да се појаве међу народом, јер им је и то мало. Ми смо без фотеља међу народом и нудимо им да вратимо све фотеље и да они дају суд - нагласио је он.

image

фото: Срђан Бољевић

- фото: Срђан Бољевић

Неки, како додаје неће да врате фотеље народу већ хоће још фотеља са ДПС-ом.

- Неки хоће да се врате без избора у позиције одлучивања. Кад год сте пред избором да ли част или власт, увијек бирајте част. Кажу да се мањинском владом не враћа ДПС на власт, а он ће 2/3 чинити власт и без њега се неће моћи донијети ни једна одлука нове парламентарне већине. Та нова мањинска влада  неће моћи да донесе ни једну одлуку без Ђукановића. Мањинска влада неће моћи да каже ни добар дан без амина ДПС-а. То је оно што је спаковано и што се реализује. Ми смо овдје да бранимо изборну вољу 208 хиљада људи који су гласали за промјене. Ми вечерас бранимо оно што смо са вама стекли у претходних годину дана -  казао је Бечић.

image

фото: Срђан Бољевић

- фото: Срђан Бољевић

Истакао је и да је са лоповима и криминалцима смијењен предсједник парламента.

- Замислите тај парадокс да ћете са онима којима сте тврдили да су лопови и криминалци да ћете вршити власт и доносити одлуке - рекао је.

Понуда је, како је истакао, јасна.

- Ми им нудимо демократско рјешење. Слободан човјек нема дилему, он ако се није могао да се договори, онда не може да прекроји изборну вољу. ми хоћемо да ово ријеши народ, ако се не плаше народа зашто не прихвате нашу понуду. Тражимо одржавање ванредних парламентарних избора. Не може се побјећи од воље народа. Увјерен сам да ћео остварити убједљиве побједе на свим наредним изборима - поручио је он.

Бечић је најавио нови протест следеће сриједе у 18 сати, након тога су грађани кренули у шетњу улицама Подгорице.

image

фото: Скриншот

- фото: Скриншот

Посланик Демократа Данило Шарановић казао је да је ово протест сви који не пристају на највећу превару у новијој историји.

image

фото: Срђан Бољевић

- фото: Срђан Бољевић

- На овај протест су добродошли сви који ће показати шта је истинска грађана Црне Горе. Сваки покушај да се овај скуп претвори у нешто што одговара појединима који спашавају ДПС, зауставићемо заједно.Кога год видите да својим понашањем изазивају реакцију органа реда и непримјерено скандира знајте да није дошао да се бори против издаје већ је дошао да се бори на страни ДПС-а и мафије. Ако таквих буде било молим вас да их пријавите редарима и снимите - поручио је Шарановић.

Посланик Демократа Момо Копривица казао је да је ово један од најмасовнијих скупова у новијој историји Црне Горе.

- Хвала што се показали да се  већинска Црна гора не може поколебати ни поткупити. Устао је народ ЦГ и сада нема стајања и одустајања. Онај ко стане дао је прилику ДПС-у. Глас народа је глас Бога, а народ хоће изборе да пресуди како ће тећи токови у држави. Позивам вас да у дупло већем броју следеће сриједе кажемо не мафији, не корупцији. Позивам вас да одбранимо Црну Гору - нагласио је Копривица.

image

фото: Срђан Бољевић

- фото: Срђан Бољевић

На протесту су посланици ДФ-а и Демократа, као и лидер Праве Марко Милачић, као и градоначелници Котора и Херцег Новог Владимир Јокић и Стеван Катић.

image

protesti demokrate odbrana izborne volje

- SRDJAN BOLJEVIC

Грађани узивкују "издаја, издаја" као и "узео си паре Дритане", а носе тробојке али и државну заставу.

На протесту је био и министар економског развоја Јаков Милатовић који се након шетње огласио на Твитеру.

 - Опет се десио народ! Са поносом сам вечерас шетао са вама, драги грађани Црне Горе - написао је он.

Огласили су раније се из Демократског фронта који су најавили подршку протестима. Окупљања су подржали и посланик Праве Марко Милачић као и Уједињене Црне Горе.

видео: Срђан Бољевић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:18