Slavlje na ulicama / - FOTO: LAZAR RUžIć
28/08/2023 u 15:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grupa građana "Odbrana izborne volje": Slobodu više ne damo ni pod koju cijenu

Podrazumijeva se i da ćemo protest organizovati van kuća – dakle vidimo se kako se to kolokvijalno kaže na ulici. Gdje, kad i kako u toku dana ćemo odlučiti svi zajedno - navode oni

Mi branimo ono za šta se narod izjasnio 11. juna i 2. aprila ove godine, prije toga i 30. avgusta 2020. i na gotovo svim lokalnim izborima koji su se desili u poslednje tri godine – volja građana je da Milo Đukanović i njegov politički kartel sa satelitima budu u opoziciji. Građani su gotovo dvotrećinski glasali tako – protiv mafije, protiv DPS klanova, protiv svih koji su jurišali na naše svetinje, protiv zloupotrebe bezbjednosnih službi za interes pojedinaca, poručili su iz grupe “Odbrana izborne volje” u kojoj se za manje od jednog dana okupilo preko 5.000 građana.

Šta se sprema za 30. avgust: Protest ili auto-kolone?

Osnivači grupe podignute na Viber aplikaciji, objasnili su da se ne predstavljaju imenom i prezimenom iz samo jednog razloga.

“Naš cilj nije da se neko privatno promoviše, cilj grupe nije da se bavi nečim više od ovoga što smo proklamovali, od početka smo se dogovorili da je strančarenje zabranjeno i da nema partijskih promocija. Okupljamo se oko jedne i jasne ideje – da bude ispoštovana volja građana na svim izborima od 30. avgusta 2020. do 11. juna ove godine. Zašto ističemo izbore 30. avgusta? Zato što smo tada pobijedili Mila Đukanovića i njegov politički kartel na glasanju ali volja građana nije ispoštovana i prilikom formiranja Vlade. Sada se slično dešava i sa izborima od 11. juna. Naš ideal je da se poštuje osnovno načelo demokratije – da se narod pita. Neka se ne prave ludi oni koji prave matematičke kalkulacije i koji su s jednim principima ušli u izbornu kampanju, druge sada ističu a zapravo mešetare sa Đukanovićevim ljudima iz sijenke“, poručuju iz grupe “Odbrana izborne volje”.

Princip grupe je i da se sami okupljeni građani odluče za redosled koraka u borbi protiv pokušaja prekrajanja izborne volje, kao i metodama borbe.

“Danas ćemo da se dogovorimo oko načina iskazivanja nezodovoljstva. Podrazumijeva se da ćemo demonstrirati u skladu sa zakonom ali i građanskim slobodama. Podrazumijeva se i da ćemo protest organizovati van kuća – dakle vidimo se kako se to kolokvijalno kaže na ulici. Gdje, kad i kako u toku dana ćemo odlučiti svi zajedno. Slobodu više ne damo ni pod koju cijenu!“, poručeno je iz grupe “Odbrana izborne volje“.

(Glas naroda)

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:17