Абазовић и Гутереш / - Абазовић и Гутереш
01/06/2022 u 16:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гутереш честитао Абазовићу: УН постојан партнер Црне Горе

Он је казао да УН остају партнер и путем Делегације у Подгорици

Уједињене нације (УН) остају постојан партнер у подршци стремљењима Црне Горе, поручио је генерални секретар УН-а Антонио Гутереш, у честитки црногорском премијеру Дритану Абазовићу поводом ступања на дужност.

Из Абазовићевог кабинета су казали да је Гутереш навео како УН остају постојан партнер у времену незабиљежених изазова пандемије коронавируса, климатске кризе и девастирајућих посљедица оружаних сукоба.

Он је казао да УН остају партнер и путем Делегације у Подгорици.

 - Са глобалним изазовима данашњице можемо се суочити успјешно само кроз сарадњу и дијалог, будући да они налажу инклузивне и глобалне напоре. Црна Гора чврсто подржава мултилатерализам, што високо цијенимо, навео је Гутереш, каже се у саопштењу.

Како се додаје, он је поздравио Абазовићеву посвећеност одрживом развоју, заштити животне средине и добробити дјеце и младих.

 - Будући да се нови Оквир сарадње за одрживи развој УН за период 2023-2027 финализира, Ваше вођство ће бити од кључне важности за осигуравање још тјешњег партнерства између Црне Горе и Уједињених нација, наводи се у честитики.

Гутереш је поздравио напредак Црне Горе у домену политичког учешћа жена и охрабрио је лидере да убрзају напредак, укључујући онај у дијелу родне равноправности у Влади и на другим високим позицијама.

 - Желим Вам сваки успјех у вршењу Ваших важних дужности и радујем се тијесној сарадњи са Вама, Вашом Владом и народом Црне Горе у постизању рјешења за питања од заједничког значаја, поручио је Гутереш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:14