Abazović ugostio Dejvida Hantlija / - GOV.ME B ĆUPIĆ
31/01/2023 u 12:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hantli: Zahvalnost Abazoviću na kooperativnosti u borbi protiv šverca cigareta

Premijer Abazović je zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na podršci koju su u kontinuitetu pružali Crnoj Gori u borbi protiv kriminala, a naročito krijumčarenja cigareta preko Slobodne zone Luke Bar

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović ugostio je danas Dejvida Hantlija, pomoćnika direktora i rukovodioca međunarodnih poslova za region Zapadnog Balkana, u sastavu Mreže oficira za vezu za privredni i finansijski kriminal Uprave poreza i carine Ujedinjenog Kraljevstva.

Sastanku su prisustvovali i britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks i v.d. direktora Uprave prihoda i carina Vladimir Bulajić.

image

Karen Medoks i Dritan Abazović

- GOV.ME B ĆUPIĆ

Hantli je istakao zahvalnost predsjedniku Vlade Crne Gore Abazoviću i institucijama sistema na kooperativnosti u prethodnom periodu kada je u pitanju borba protiv šverca cigareta, navodeći da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja saradnju sa crnogorskim institucijama u cilju unaprjeđenja rada carinskog sistema. U tom kontekstu, Hantli je istakao da će britanska delegacija sjutra posjetiti Luku Bar.

Premijer Abazović je zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na podršci koju su u kontinuitetu pružali Crnoj Gori u borbi protiv kriminala, a naročito krijumčarenja cigareta preko Slobodne zone Luke Bar. U tom smislu, predsjednik Vlade je istakao istorijske rezultate koji su u borbi protiv krijumčarenja cigareta postignuti u 2022. godini.

Predsjednik Vlade Abazović i ambasadorka Medoks iskazali su zadovoljstvo zbog predstojećeg potpisivanja ugovora između dvije strane u cilju daljeg unaprjeđenja sajber bezbjednosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:49