/ - Илир Харасани
11/10/2021 u 15:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Харасани: Регионалном сарадњом до бољих резултат

Из Управе је саопштено да је у оквиру пројекта Европска платформа за социјалну политику и запошљавање, одржан састанак челника из инспекција рада региона

Заједничком регионалном сарадњом и уз подршку ЕУ могуће је постизање бољих резултата на свим нивоима јавне управе, саопштио је директор црногорске Управе за инспекцијске послове, Илир Харасани.

Из Управе је саопштено да је у оквиру пројекта Европска платформа за социјалну политику и запошљавање, коју спроводи Међународна организација рада , одржан састанак челника из инспекција рада региона.

Састанку су, поред Харасанија, присуствовати инспектори рада и остали сарадници, као и инспектори рада из Босне и Херцеговине и Косова.

- Циљ пројекта је подизање ефикасности у свим областима када је ријеч о надлежностима инспекције рада у земљама региона. Један од сегмената пројекта је и посјета и анализирање рада црногорске Инспекције рада од двије сусједне земље- наводи се у саопштењу.

Делегација инспектора из региона присуствовала је контролама из области заштите и здравља на раду, као и радних односа и запошљавања, након чега је услиједила упоредна размјена искустава и знања, али и давање предлога за превазилажење проблема на терену.

Из Управе су објаснили да посјета делегације инспектора рада и представника МОР-а подразумијева серију састанака са важним институцијама које се тичу проблематика из сфере социјалне политике и запошљавања. У том правцу је и одржан данашњи састанак у Управи за инспекцијске послове, Унији послодаваца и Унији слободних синдиката.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:20