/ - HGI ilustracija
22/04/2022 u 15:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ХГИ: Прихватили смо позив да учествујемо у влади, кандидујемо Вуксановића за министра

Из ХГИ-а су навели да су чланови Средишњег одбора једногласно одлучили да кандидат за министра без портфеља у мањинској влади буде предсједник ХГИ Адријан Вуксановић

 Хрватска грађанска иницијатива (ХГИ) је, на сједници Средишњег одбора, једногласно прихватила позив мандатара Дритана Абазовића да ХГИ партиципира у будућој влади Црне Горе.

Из ХГИ-а су навели да су чланови Средишњег одбора једногласно одлучили да кандидат за министра без портфеља у мањинској влади буде предсједник ХГИ Адријан Вуксановић.

Како су казали, сматрају како да је њихово учешће у влади важан гест, који ће допринијети уважавању мањинских права и бити важан механизам у њиховој афирмацији.

- На овај начин шаље се снажна порука међународној, али и домаћој јавности да Црна Гора слиједи свој природни пут мултинационалног склада и уважавања доприноса националних мањина на друштвеном, културном и политичком пољу- казали су из ХГИ.

У тој странци сматрају да ће судјеловањем у извршној власти дати квалитативну вриједност у европским интеграцијама, као и у јачању већ постојећих пријатељских односа Подгорице и Загреба.

- Подсјећамо да је Вуксановић у прошлом мандату Скупштине обнашао функцију предсједника Одбора за европске интеграције и да је стекао политичку и социјалну препознатљивост и афирмацију како у Црној Гори, тако и у Хрватској- каже се у саопштењу

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:23