/ - HGI
05/06/2023 u 13:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

HGI: Različitosti nas čine onome što jesmo

Najvažnije je da se razumijemo i uvažavamo i kad se ne slažemo u svemu jer samo tako možemo da se nađemo na zajedničkoj misiji za našu državu i građane, naveli su iz HGI

Juče smo posjetili Herceg Novi gdje smo naišli na sjajan prijem mještana i gostiju koji su pokazali zanimanje za naše poruke ali i dobru atmosferu koja nas svuda prati, a večeras priređujemo završnu konvenciju u Tivtu s početkom od 20 časova, saopšteno je iz HGI – Na pravoj strani svijeta.

Kako su saopštili, pokazalo se da Novljani, kao naši Bokelji i najbliži primorski susjedi, dijele isti senzibilitet i pogled na svijet i onda kada politički pripadaju drugim opcijama.

- A to nam je i najvažnije: da se razumijemo i uvažavamo i kad se ne slažemo u svemu jer samo tako možemo da se nađemo na zajedničkoj misiji za našu državu i građane i da od Crne Gore napravimo lijepo mjesto za miran (su)život u kojem ima mjesta za sve naše različitosti, navodi se u saopštenju.

Trg Nikole Đurkovića je tokom tihog nedjeljnog popodneva bio najdinamičniji kut Herceg Novog, tako da su mnogi Novljani posjetili naš promotivni punkt odmah nakon obavezne „fjake“.

- Za medije su govorili članovi HGI Melita Brkan i Jakša Andrić koji su akcenat stavili upravo na kulturno bogatstvo Boke i Novog, podsjećajući na vrhunske umjetnike iz ovog kraja koji su bili pripadnici različitih naroda i vjera, ali iste kulturne tradicije, iznimno značajne i u svjetskim okvirima. HGI ostaje privržen njegovanju i razvoju takvih vrijednosti i iskreno želi da u tome surađuje sa svima kojima je bokeška baština u srcu, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:59