Кенан Храповић / Фото: Архива
07/12/2021 u 19:45 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Храповић остао без накнаде: Бивши министар неће више примати преко 1.700 еура

Храповић имао већу зараду од актуелне министарке Боровинић Бојовић

Административни одбор, којим је данас предсједавао посланик ДФ-а Милун Зоговић донио је рјешења о престанку права на накнаду бившим министрима Владе Душка Марковића, међу којима је и бивши министар здравља Кенан Храповић. 

Бивши министар се не одриче накнаде: Храповић у августу примио 1.716 еура

Међу министрима који више неће примати накнаду су и Осман Нурковић, Александар Богдановић, Мехмед Зенка и Дарко Радуновић.

Храповић је недавно тражио надокнаду штете избог неискоришћеног одмора.

Бивши министар користио је право на једногодишњу функционерску накнаду, јер је у децембру остао без функције, након што његова партија- Социјалдемократе (СД) послије септембарских избора није била дио власти.

Храповић је иначе био у врху списка по износу накнаде коју добија - 1.716,30 еура, односно 2.561,65 бруто, о чему је Портал Дан и писао.

Подсјетимо, плата актуелне министарке Јелене Боровинић Бојовић, према званичним подацима, износи 1.567,20 еура нето, што значи да је Храповић имао већу зараду од актуелне министарке. 

Бројне афере пратиле су Храповићев рад у Марковићевој Влади, па је тако оптужен да је злоупотријебио службени положај приликом јавног конкурса за расподјелу средстава за финансирање приојеката и програма НВО.

Обустављен поступак за злоупотребу службеног положаја: Суд није нашао доказе против Храповића

Дан је писао раније да је Виши суд у Подгорици обуставио тај поступак.

Храповића је министарка Боровинић Бојовић оптужила да је направио озбиљне пропусте, због којих је дошло до застоjа у преговорима о набавци вакцине, чиме jе, како је тврдила, угрожено jавно здравље.

Специјално тужилаштво Храповића не криви за застој у набавци вакцина

Специjално државно тужилаштво саопштило је да није успјело да прибави доказе који би потврдили њене наводе. Напротив, рад специјалног тужиоца у овом случају финиширан је закључком да нема основа за кривично гоњење.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:15