/ - FOTO: TVITER
13/01/2024 u 18:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatski ministar: Sastanak s Krapovićem otkazan zbog njegovih izjava o ploči u Morinju

Krapović je, govoreći o ploči u bivšem vojnom logoru Morinj, kazao da je ploča postavljena na pogrešan način i da natpis ne odgovara činjenicama

Ministar odbrane Hrvatske Ivan Anušić saopštio je da je sastanak sa crnogorskim kolegom Draganom Krapovićem otkazao zbog njegovih izjava o ploči u Morinju i brodu Jadran, prenosi MINA.

Hrvatskog ministra Anušića dočekao Vuksanović

Krapović i Anušić trebalo je da se sastanu danas u Tivtu, u okviru obilježavanja Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

- Sastanak s crnogorskim ministrom odbrane Draganom Krapovićem otkazao sam zbog njegovih izjava i o ploči u Morinju i o brodu Jadran - naveo je Anušić na Fejsbuku /Facebook/.

DPS: Otkazivanje sastanka sa Krapovićem potvrda antievropskog karaktera Vlade

On je istakao da stavovi Krapovića, koje je proteklih dana iznio u medijima, ne ostavljaju prostor za razgovor i potpuno odudaraju od stavova Hrvatske i istorijskih činjenica.

Đuričković: Da li je MVP preuzelo aktivnosti da zaštiti međunarodni ugleda Crne Gore

Krapović je u četvrtak, u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, rekao da shodno potpisanim sporazumima nakon disolucije Jugoslavije, Hrvatska nema pravo da traži školski brod "Jadran" i da nisu spremni da pregovaraju o vlasništvu.

On je, govoreći o ploči u bivšem vojnom logoru Morinj, kazao da je ploča postavljena na pogrešan način i da natpis ne odgovara činjenicama i da ta ploča treba da bude zamijenjena drugom sa adekvatnim tekstom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 18:19