Ervin Ibrahimović / - FOTO: BOšNJAčKA STRANKA
12/12/2022 u 09:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović: Bez Bošnjačke stranke i Bošnjaka ne bi bilo nezavisne Crne Gore

Zahvaljujući našoj politici, Bošnjaci danas u svim partijama mogu slobodno da pokažu šta umiju. Otvorili smo vrata institucija za predstavnike našeg naroda, kazao je Ibrahimović

U Petnjici je održana 5. Opštinska izborna Skupština Bošnjačke stranke Petnjica, na kojoj su delegati izabrali novi saziv Opštinskog odbora. U novi saziv OO značajan je broj novih članova, koji do sada nisu bili u organima partije, saopštili su iz ove stranke.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović na početku sjednice kazao je da jaka Bošnjačka stranka znači jaku Petnjicu i jaku Crnu Goru.

“Rast Bošnjačke stranke je krenuo upravo iz Petnjice. To je za mene kao novog predsjednika bio prvi izazov nakon stupanja na ovu funkciju i pokazali smo snagu. U Petnjici, svi zajedno, sve partije, moraju udružiti snage, kako bi se zaustavio odlazak mladih iz ove prelijepe opštine”, kazao je Ibrahimović.

Istakao je da Bošnjačka stranka od svog postojanja vodi ispravnu politiku. Tako je i danas.

“Bez Bošnjačke stranke i Bošnjaka ne bi bilo nezavisne Crne Gore. Možda je neskromno reći, ali ne bi bilo ni našeg članstva u NATO, da nismo snažno podržali naš euroatlantski put. Zahvaljujući našoj politici, Bošnjaci danas u svim partijama mogu slobodno da pokažu šta umiju. Otvorili smo vrata institucija za predstavnike našeg naroda. Danas ni jedan zvaničnik iz EU i SAD ne vidi političku budućnost Crne Gore bez Bošnjačke stranke i to je svojevrsna potvrda naše ispravne politike”, dodao je.

Potpredsjednik Bošnjačke stranke i koordinator za Petnjicu, Jasmin Ćorović, kazao je da je BS na lokalnim izborima koji su održani krajem prošle godine ostvarila dobar rezultat i povećala broj odbornika u lokalnom parlamentu.

“Druga smo partija po snazi u ovoj opštini, sa tendencijom rasta. Ubijeđen sam da će i novi sastav ovog Odbora biti kvalitatan i da će zajedno sa predsjednikom odbora i ostalim partijskim organima na lokalnom i državnom nivou, znati da vodi ispravnu politiku, u korist partije i građana Petnjice”, kazao je Ćorović.

Napomenuo je da OO BS Petnjica ima kvalitetan kadar, značajne pojedince, koji sa svojim referencama, sposobnostima i ličnim integritetom mogu da odgovore zadacima, ne samo na lokalnom nivou, već stranka na njih može računati kao na kadrove sposobne za obnašanje državnih pozicija i funkcija.

Predsjednik OO BS Petnjica Ervin Duraković, poručio je da je Bošnjačka stranka od svog osnivanja bila i ostala posvećena borbi za ostvarivanje prava bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, kao i stvaranju boljih uslova za život u sredinama u kojima žive pripadnici bošnjačkog naroda.

“Često možete čuti da je Bošnjačka stanka najvažniji projekat Bošnjaka u Crnoj Gori u ovom stoljeću, što je zaista tako i zbog čega svaki Bošnjak u Crnoj Gori treba osjećati respekt i potrebu očuvanja, afirmacije i jačanja BS. Ovi osjećaji su posebno izraženi kod Bošnjaka koji su članovi BS, što mi iz petnjičkog odbora u kontinuitetu i pokazujemo – tako, pored brojnih izazova i turbulencija na društveno-političkoj sceni, kako državnoj tako i lokalnoj, mi u petnjičkom odboru ne samo što opstajemo, nego smo sve jači i iz ciklusa u ciklus ostvarujemo sve bolje rezultate”, kazao je Duraković.

Prema njegovim riječima, Odbor BS u Petnjici djeluje u pravcu rješavanja dva goruća problema u ovoj opštini – nerazvijenosti i iseljavanja mladih.

“Često puta smo u tim našim nastojanjima neshvaćeni od lokalne vlasti. Ponekad naše inicijative budu i prihvaćene, na čemu smo zahvalni i ponosni što iz opozicije djelujemo u interesu svih građana naše opštine. Zbog svega navedenog, ubijeđeni smo da ćemo na prvim narednim lokalnim izborima postati najvažniji politički činilac u Petnjici, okosnica nove vlasti i na taj način odlučivati o najvažnijim pitanjima za naše građane, naravno sa svima onima koji žele dobro Petnjici”, istakao je Duraković.

Skupštini su pored predsjednika Ibrahimovića i potpredsjednika Ćorovića, prisustvovali i potpredsjednik Damir Gutić, poslanik Amer Smailović, članovi Glavnog odbora, kao i predstavnici odbora iz drugih opština.

Svečanom dijelu Skupštine prisustvovali su i predstavnici DPS-a, SPP-a, SD-a, SDP-a i SNP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:31