Ервин Ибрахимовић / - БС
05/06/2022 u 13:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић: Чланством у НАТО постали смо партнер најразвијенијим државама свијета

Како је истакао, пет година након пуноправног чланства у НАТО корачамо заједно сигурним и, нада се, убрзаним кораком ка најважнијем спољнополитичком циљу – пуноправном чланству Црне Горе у ЕУ

Инсистирањем на чланству у НАТО, показали смо националну и политичку зрелост да размишљамо стратешки, креирамо и остварујемо визије. Чланством у НАТО постали смо партнер најразвијенијим државама свијета и дио најпрестижнијег и најсигурнијег глобалног система безбједности, поручио је Ервин Ибрахимовић, лидер Бошњачке странке и потпредсједник Владе Црне Горе, поводом пет година од учлањења Црне Горе у НАТО Алијансу.

 - Данас, у изазовном геополитичком безбједносном и економском контексту, НАТО представља гарант сигурности и њених градјана и позиционира високо на мапи сигурних инвестиционих и туристичких дестинација, а заједно промовишемо и штитимо вриједности модерног свијета. То је потврда исправности наше политике - навео је он.

Како је истакао, пет година након пуноправног чланства у НАТО корачамо заједно сигурним и, нада се, убрзаним кораком ка најважнијем спољнополитичком циљу – пуноправном чланству Црне Горе у ЕУ.

 - То ће бити круна исправне политике Бошњачке странке - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:00