Ибрахимовић, Лундберг / - фото: Филип Рашовић
11/05/2022 u 17:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић: Уjедначен регионални развоj Црне Горе је неизоставни приоритет нове Владе

На састанку jе потврђена добра сарадња Црне Горе и УН, а разговарало се и о изазовима коjе носе тренутна унутрашња и регионална дешавања

Потпредсjедник Владе Црне Горе и министар капиталних инвестициjа Ервин Ибрахимовић примио jе данас у посjету резидентног координатора Уjедињених нациjа у Црноj Гори Питера Лундберга са сарадницима из агенциjа УНОПС и УНИДО, саопштено је из Министарства капиталних инвестиција.

На састанку jе потврђена добра сарадња Црне Горе и УН, а разговарало се и о изазовима коjе носе тренутна унутрашња и регионална дешавања.

- Уjедначен регионални развоj Црне Горе биће jедан од неизоставних приоритета у раду нове Владе са посебним фокусом на развоj сjеверне региjе у коjоj доминира заступљеност националних природних ресурса коjи тренутно нису искоришћени. Одлучно ћемо радити на jачању свиjести грађана као и на изналажењу механизама за снажниjа и видљивиjа улагања у оваj регион - истакао jе потпредсjедник Владе.

Резидентни координатор УН у Црноj Гори Петер Лундберг захвалио jе домаћину на организациjи састанка и изразио задовољство поводом израде новог петогодишњег програма сарадње између Црне Горе и Уjедињених нациjа коjи jе припремљен у консултациjи са Владом и на основу предходно урадjене Анализе стања у земљи.  

- Jасно jе да сви успjешни процеси почињу сарадњом и добро изграђеним партнерским односима. Оптимиста сам jер Црна Гора jасно препознаjе важност мултилатерализма и апсолутно jе партнерски ориjентисана на сарадњу са међународном заjедницом, како би се што ефикасниjе суочавала са свим изазовима на путу ка Европскоj униjи - саопштио jе Лундберг.

Ибрахимовић је казао да је инвестициони развоj Црне Горе усклађен са Агендом одрживог развоjа до 2030.године и додао да су рад на промовисању зелене енергиjе кроз проjекте производње електричне енергиjе из обновљивих извора, промоциjа енергетских потенциjала и неодложан рад на унапређењу транспортне инфраструктуре, кључне сфере на коjима ће се убрзано радити.

Саговорници су, на краjу састанка, усагласили ставове о неопходности организовања заjедничког састанка, на нивоу Владе Црне Горе, како би се синхронизовано радило  на развоjу кохерентних механизама и стратегиjа за унапређење сарадње са развоjним партнерима, укључуjучи и инвестициjе у регионални развоj Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:45