Ibrahimović sa dijasporom / - BS
28/11/2022 u 20:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović: Dijaspora zabrinuta zbog političke, institucionalne i ekonomske krize u Crnoj Gori

Ohrabren sam spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore, njen demokratski, građanski, sekularni i multikulturalni koncept, spriječi dalje urušavanje i obesmišljavanje njene nezavisnosti i državnosti

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade mr Ervin Ibrahimović, prethodnih dana je imao niz susreta sa dijasporom u SAD i Zapadnoj Evropi.

“Dijaspora je zabrinuta zbog političke, institucionalne i ekonomske krize u Crnoj Gori, zastoja u EU integracijama, urušavanja statusa pripadnika nacionalnih manjina i položaja dijaspore u društveno-pravnom poretku u Crnoj Gori. Ohrabren sam spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore, njen demokratski, građanski, sekularni i multikulturalni koncept, spriječi dalje urušavanje i obesmišljavanje njene nezavisnosti i državnosti i pomogne u njenom demokratskom, privrednom i sveukupnom razvoju.

Crna Gora mora nastaviti put integracija u EU i mora više raditi na snaženju veza sa dijasporom koja je uvijek pokazivala zavidnu dozu rodoljublja i u kojoj leži veliki ljudski i ekonomski potencijal neophodan za dalju demokratizaciju i razvoj Crne Gore. Bošnjačka stranka će nastaviti da insistira na snaženju veza sa dijasporom i da se sa svim građanima Crne Gore sa kojim dijeli vrijednosti antifašizma, građanskog, sekularnog i demokratskog društva, te viziju euroatlanske Crne Gore, bori za ostvarenje tih ciljeva.

Dugujemo, kao država, veliku zahvalnost dijaspori na svemu što je činila, što čini i što je spremna da učini za građane Crne Gore, državu Crnu Goru i njenu budućnost”, kazao je Ibrahimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. februar 2023 15:58