FOTO: BS / - FOTO: BS
23/11/2022 u 11:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović-Eskobarom: Proevropske snage da se okupe u cilju bolje perspektive

Ibrahimović i Eskobar su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori, s akcentom na ekonomske i političke prilike u državi

Predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović sastao se u Stejt departmentu u Vašingtonu sa Specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Ibrahimović i Eskobar su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori, s akcentom na ekonomske i političke prilike u državi.

Eskobar je tokom razgovora poručio da je Bošnjačka stranka uvijek bila faktor stabilnosti u Crnoj Gori i promoter euroatlantskih integracija, i da će takva politika i dalje imati snažnu podršku SAD-a, kao i da očekuje da BS bude most saradnje u okupljanju proevropskih i pro NATO snaga, u cilju iznalaženja rješenja i bolje perspektive Crne Gore.

Ibrahimović je, govoreći o trenutnoj društveno-političkoj situaciji u državi i institucionalnoj krizi u kojoj se nalazi Crna Gora, izrazio zabrinutost i ponovio stav da je izlazak iz trenutne krize moguć kroz konstruktivan politički dijalog u cilju rješavanja institucionalne krize, kao i kroz organizovanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

Naglasio je da je za Crnu Goru i cijeli Zapadni Balkan veoma važno da Crna Gora ostane čvrstog euroatlanskog opredjeljenja, da je potrebno sa partnerima raditi na smanjenju malignog uticaja trećih strana u Crnoj Gori i drugim državama Zapadnog Balkana, te da treba ohrabriti euroatlanski orjentisane političke partije na saradnju u cilju rada na ispunjenju kriterijuma i ubrzavanja procesa pristupanja EU.

Sastanku je prisustvovao i Admir Šahmanović, član Predsjedništva BS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 08:34