Ервин Ибрахимовић / - Ервин Ибрахимовић
31/05/2022 u 17:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић: Европска агенда за нас нема алтернативу

Он је указао да је Бошњачка странка показала изузетан коалициони капацитет, те да ће и даље ширити поље подршке, уз јачање политичког дијалога

Предсједник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић, обратио се данас Конгресу Европске народне партије (ЕПП), истичући да су европска агенда, политичка стабилност и економски развој проритети учешћа Бошњачке странке у новој Влади Црне Горе.

- Посвећено и одговорно, радићемо на европској агенди Владе, реформама у друштву и дијалогу. Кроз ресоре које покривамо, посебну пажњу ћемо посветити економском развоју, кориштењу енергетских ресурса, саобраћајној инфраструктури и регионалном развоју, отварању нових одрживих радних мјеста у привреди, те помоћи социјално угроженима и особама са инвалидитетом, казао је Ибрахимовић.

Он је указао да је Бошњачка странка показала изузетан коалициони капацитет, те да ће и даље ширити поље подршке, уз јачање политичког дијалога.

- За нас европска агенда нема алтернативу. Сматрамо да прошла Влада није оправдала повјерење на путу европских интеграција. У циљу убрзања европских процеса, ми ћемо подржати све законе и рјешења која се могу донијети у Парламенту, с циљем јачања демократских институција, борбе против криминала и корупције и испуњавања мјерила из поглавља 23 и 24, нагласио је Ибрахимовић.

Он је подсјетио да је мањинска Влада изворна идеја Бошњачке странке, коју је понудила још августа 2020. године,након парламентарних избора.

- Кроз стварање мањинске Владе, показали смо да умијемо зближавати различите полове политике у Црној Гори, на заједничком проевропском и мултиетничком путу, казао је лидер Бошњачке странке.

Ибрахимовић је указао и да страдања недужних људи и ратни вихор у Украјини, упозоравају “да морамо послати снажну поруку подршке украјинском народу, који је изложен агресији”.

- Сматрамо да је то опомена и свима нама, посебно у региону Западног Балкана, да морамо што више убрзати процес придруживања Европакој унији. Јачање европских процеса и западне оријентације, смањује утицај других идеологија, које могу дестабилизовати регион. Зато тражимо вашу подршку да јачамо демократски капацитет који ће оснажити политички дијалог и реформе у Црној Гори и убрзати њен пут ка Европској унији, казао је Ибрахимовић.

Он је данас у Ротердаму разговарао са новим предсједником Европске народне партије (ЕПП) Манфредом Вебером и другим челницима ЕПП.

У делегацији која учествује у раду Конгреса ЕПП су и посланик Суљо Мустафић и члан Предсједништва БС Адмир Шахмановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:14