/ - Фото: ТВЦГ, портал РТЦГ
15/12/2021 u 20:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић и Шћекић: Меморандум пут ка миру, а не издаја

Позвао је колеге да кажу шта су они то издали: "Зар не треба да сарађујемо са мањинама, и да они не буду у Влади"

Потпредсједник СНП-а Драгослав Шћекић и лидер Бошњачке странке (БС) Ервин Ибрахимовић сагласни су да Меморандум о сарадњи који су потписали лидери Грађанског покрета УРА, СНП-а, ЦИВИС-а, Бошњачке странка, Албанске алтернативе, Форце и Демократске партије представља поруку мира. И док Шћекић поручује да нема ријечи о издаји, Ебрахимовић позива све здраве снаге да им се придруже, јавља ТВЦГ, преноси портал РТЦГ.

Шћекић је у Дневнику ТВЦГ оцијенио да је потписивање Меморандума значајан корак политичких субјеката на ЕУ путу Црне Горе и први корак ка снажењу грађанске државе и превазилажењу подјела, те помирењу, што је основа за политичку стабилност Црне Горе.

-Зашто сметају овакви споразуми? Зашто смета грађанска Црна Гора? И коме смета грађанска Црна Гора? Смета ли она онима који су и из владајуће већине претходних мјесеци позивали мањине да буду дио владе? Нама то није сметало кад су их позивали, и ми смо то подржавали- рекао је Шћекић.

Наводи да се није говорило о савезима и коалицијама, већ о жељи да се спусте тензије и да се иде ка помирењу и Европској унији.

-Сви они који су злонамјерно рекли да је то неки корак уназад, или прављење неких савеза који не припадају Црној Гори, они то говоре популистичке, из намјере да покушају профитирати- рекао је Шћекић, наводећи да су непримјерене изјаве да је у питању издаја. 

Позвао је колеге да кажу шта су они то издали: "Зар не треба да сарађујемо са мањинама, и да они не буду у Влади".

Лидер БС-а Ервин Ибрахимовић оцијенио је за Дневник потписивање споразума као историјски моменат: "Вјерујем да је ово почетак демократизације друштва, стварамо атмосферу једнакости. Потписивање меморандума је порука мира, а никакво раздвајање".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 18:06