Ervin Ibrahimović / - BS
11/05/2024 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović: Nacionalna zastava Bošnjaka simbol ponosa i jedinstva

Bošnjaci su danas više nego ikad nacionalno samosvjestan narod koji svoju identitetsku posebnost ugrađuje u temelje multietničkog društva, kazao je predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

On je u čestitki povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave poručio da Bošnjaci dostojanstveno čuvaju nacionalne vrijednosti i posebnosti.

- Isticanjem tog simbola prilikom različitih svečanosti pokazujemo ponosno naš bošnjački identitet koji je uvijek Crnu Goru gradio i afirmisao kao multikulturalno društvo, spremno na suživot u miru i blagostanju sa drugim narodima. To je ujedno i ponosno isticanje naše tradicije i bogatog kulturnog, jezičkog i vjerskog nasljeđa- naveo je on.

Ibrahimović je naglasio i da je Bošnjačka stranka u proteklih 18 godina predano radila na polju afirmacije nacionalnog statusa Bošnjaka u Crnoj Gori ističući značaj zastave kao nezaobilaznog simbola mira i slobode.

- Simbola koji čuva identitet Bošnjaka i podstiče na jedinstvo. U ime Bošnjačke stranke i u svoje ime, svim Bošnjacima u Crnoj Gori i državama u kojima žive upućujem najiskrenije čestitke, uz želju da čuvamo jedinstvo i naš nacionalni identitet - navodi se u čestitki Ibrahimovića.

Mustafić: Bošnjaci da slobodno ističu svoja obilježja u svakoj svečanoj prilici

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 10:09