Ибрахимовић / - фото: Срђа Бољевић
23/06/2021 u 07:41 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић: Попис не треба одлагати и он треба да третира питања нације, вјере и језика

Према ријечима лидера Бошњачке странке, попис има своју сврху, јер су нам потребни подаци о демографским кретањима и економским појавама

Бошњачка странка залаже се да се попис становништва одржи до краја године и да третира питања која се односе на нацију, вјеру и језик, казао је предсједник те партије Ервин Ибрахимовић.

Он је на Телевизији А1, рекао да БС-у не смета да се попис одржи у законском року, односно до краја ове године.

На питање да ли са пописног листића треба да се уклоне идентитетска питања, Ибрахимовић је одговорио одрично.

“Апсолутно – не. Покушава се направити нека фаму да је то штетно, да није добро за неке односе у Црној Гори. Увијек сам за то да тачно знамо податке. Мислим да ти подаци треба да остану на листићу”, казао је лидер БС-а.

Према његовим ријечима, попис има своју сврху, јер су нам потребни подаци о демографским кретањима и економским појавама.

“Да видимо колико смо у односу на 2011. направили неки помак, колико смо назадовали, односно да видимо гђе нам је народ данас.

Мислим да у том правцу треба да причамо о попису, а не да ће се неко овако или онако изјаснити. Апсолутно ћу заговарати да се попис одржи ове године, иако до краја нијесам оптимиста, али вјерујем, пошто се буџет усвојио, да ће се створити услов за организовање пописа”, казао је Ибрахимовић.

Упитан да ли би БС ушла у техничку Владу, он је рекао да прво треба виђети шта подразумијева та техничка Влада, ко би је чинио и шта би био њен циљ.

На питање да ли БС може сарађивати са Демократским фронтом, Ибрахимовић је казао да је та странка “спремна за дијалог са свима”, те да не искључује могућност сарадње са ДФ-ом.

“Не знам ко то у Црној Гори може да се одрекне од, да кажем, 30 одсто грађана који подржавају ДФ”, навео је он, додајући да, када је сарадња у питању, одговорност је увијек до онога јачег.

“ДФ је тренутно јачи и мора поднијети већу одговорност и кроз наступе и кроз своје ђеловање. Морамо јачати повјерење, а за повјерење је потребно двоје”, казао је Ибрахимовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 08:24