/ - SUSRET: IBRAHIMOVIć - RAMčILOVIć
29/03/2023 u 14:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović - Ramčilović: Postoji prostor za razvoj ekonomske saradnje

Sagovornici su se saglasili da društveno-politička situacija često diktira i dinamiku razvoja ekonomskih aktivnosti

Potpredsjednik vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Zećirom Ramčilovićem. 

-Dobri bilateralni i susjedski odnosi tradicionalno su na visokom nivou i naše dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja, međutim važno je da fokus naše saradnje bude usmjeren ka razvoju ekonomije, to jest povezivanju poslovnih zajednica dvije zemlje- naglasio je Ibrahimović na početku susreta. 

Resorni ministar Ibrahimović informisao je gosta o veoma kompleksnom resoru na čijem je čelu, pa je tokom sastanka bilo riječi o razvojnim projektima Crne Gore u oblasti modernizacija postojeće i izgradnji nove saobraćajne infrastrukture u prvom redu izgradnji auto – puta Bar – Boljare. 

Kako je ambasador Ramčilović istakao postoji prostor za razvoj ekonomske saradnje i povećanje prometa roba i usluga između dvije države i dodao da će poseban akcenat u svom mandatu dati upravo aktivnostima koje će omogućiti poslovnim zajednicama da se povežu i pronađu interes za dalju saradnju. 

Sagovornici su se saglasili da društveno-politička situacija često diktira i dinamiku razvoja ekonomskih aktivnosti, ali da obije države imaju jasne prioritete u procesu evropskih integracija i u tom smislu nema dileme u kom pravcu će se dalje razvijati perspektive dvije zemlje. 

Današnji susret bila je prilika da se razgovara i o mogućnosti ponovnog otvaranja avio linije između Crne Gore i Sjeverne Makedonije, budući da  postoji interesovanje makedonskih građana da turistički posjete našu državu i da bi se u tom pravcu moglo dalje razgovarati. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:21