FOTO: BS / - FOTO: BS
22/03/2024 u 10:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović sa Kalkavanom: Svjedočimo sve većem interesovanju turskih investitora

Predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović ugostio je u u centrali partije u Rožajama ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Bariša Kalkavana i njegove saradnike.

Ibrahimović i Kalkavan su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori sa posebnim akcentom na proces reformi, u cilju snaženja demokratije u Crnoj Gori, ubrzavanja evropskih integracija i jačanja euroatlanskog savezništva kao ključnog partnerstva za Crnu Goru u aktuelnim geopolitičkim izazovima.

Ibrahimović se zahvalio ambasadoru Kalkavanu na posjeti i podršci i istakao da ga raduju odlični bilateralni odnosi između dvije prijateljske države.

- Raduje me da svjedočimo sve većem interesovanju turskih investitora za ulaganje u Crnu Goru. Privredna saradnja je od izuzetnog značaja i zajednički je cilj da turski investitori, kojih je sve više u Crnoj Gori, svoj kapital usmjere i na sjeveru države - kazao je Ibrahimović.

On je ocijenio i dobru saradnju dvije države u oblastima kulture, obrazovanja, sporta i zdravstva.

Ambasador Kalkavan je kazao da je u prijateljskom razgovoru sa predsjednikom Ibrahimovićem, osim tursko-crnogorskih odnosa, bilo riječi i o stanju Bošnjaka u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:39