/ TIMONIJE I IBRAHIMOVIĆ
04/11/2022 u 13:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović-Timonije: Zabrinjava trenutna politička realnost

Sagovornici su se takođe osvrnuli na posljednji izvještaj EK + o napretku Crne Gore na putu EU integracija i sa žaljenjem konstatovali da je bilo puno prostora za napredak

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović razgovarao je danas sa Nj.E. Kristijanom Timonijem, ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori.

„Najprije želim da čestitam na uspješno sprovedenim lokalnim izborima, uspješnim u smislu da je kompletan izborni proces i sama kampanja prošla bez većih problema, čime je crnogorsko društvo pokazalo određenu dozu političke zrelosti“ saopštio je ambasador Timonije na početku razgovora.

Bez obzira na male korake naprijed u realizaciji ovih izbora, zabrinjava trenutna politička realnost, polarizacija društva, vaninstitucionalna djelovanja, ali i vanustavna rješenja koja se zagovaraju od strane nosilaca vlasti, ali i političkih partija, složili su se Ibrahimović i Timonije.

Sagovornici su se takođe osvrnuli na posljednji izvještaj EK + o napretku Crne Gore na putu EU integracija i sa žaljenjem konstatovali da je bilo puno prostora za napredak, ali da je u određenoj mjeri propuštena šansa za bolju ocjenu rada crnogorske vlasti.

„Naše podneblje je poznato po uvijek aktuelnim političkim dešavanjima i previranjima, ali u ovom za Crnu Goru, politički veoma teškom i  delikatnom trenutku dobro je znati da je pažnja međunarodne zajednice usmjerena ka iznalaženju modela izlaska iz  krize koju naša  država proživljava.  Upravo podrška evroatlantskih partnera čini poziciju naše zemlje stabilnom i vjerujem da će snažne poruke koje su poslate sa Samita u Berlinu doprinijeti vraćanju Crne Gore na evroatlantski put, koji većina građana želi i podržava“ poručio je Ibrahimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. april 2023 01:15