Ибрахимовић и Тимоније / -БС
10/01/2022 u 13:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић Тимониjеу: Француска да помогне у превазилажењу застоjа Црне Горе у процесу европских интеграциjа

Бошњачка странка, као аутентични и легитимни представник бошњачког народа у Црноj Гори, у континуитету представља незамjенљив конструктиван фактор на политичкоj сцени у држави, написао је Ибрахимовић у писму

Лидер Бошњачке странке и потпредсjедник Скупштине Црне Горе Ервин Ибрахимовић упутио jе писмо амбасадору Француске у Црноj Гори Кристиjану Тимониjеу. Ибрахимовић jе Тимониjеу честитао преузимање шестомjесечног предсjедавања Француске ЕУ и изразио увjерење да ће Француска помоћи развоjу демократских процеса у Црноj Гори и превазилажењу садашњег застоjа Црне Горе у процесу европских интеграциjа.

Писмо Ибрахимовића преносимо у цjелости:

Ваша екселенциjо,

Користим прилику да Вам у име Бошњачке странке и своjе лично, честитам преузимање шестомjесечног предсjедавања Француске ЕУ у првоj половини 2022. године. Имаjући у виду изузетну улогу Француске и француског друштва у развоjу демократиjе у Европи и свиjету, као и веома сложене политичке процесе у Црноj Гори током 2020 и 2021. године, дубоко смо увjерени да ћете своjим утицаjем и доприносом помоћи развоjу демократских процеса у Црноj Гори и превазилажењу садашњег застоjа Црне Горе у процесу европских интеграциjа.

Бошњаци у Црноj Гори су скоро плебисцитарно дали безрезервну подршку обнови независности Црне Горе 2006. године и стопроцентно подржали приоритетну спољно политичку ориjентациjу државе у правцу европских и евроатлантских интеграциjа.

Бошњачка странка, као аутентични и легитимни представник бошњачког народа у Црноj Гори, у континуитету представља незамjенљив конструктиван фактор на политичкоj сцени у држави. Безрезервно ћемо наставити да доприносимо промоциjи и заштити свеукупних људских права и развоjу мултиетничких и мултикултуралних односа и развоjу грађанског друштва на локалном и државном нивоу, у складу са европским вриjедностима, нормама и стандардима.

С обзиром на то да су локалне заjеднице на сjеверу Црне Горе, гдjе мање броjни народи у наjвећоj мjери егзистираjу, уjедно су и наjнеразвиjениjи дjелови државе, очекуjемо вашу подршку на имплементациjи одредби Резолуциjе Европског парламента од 13. новембра 2018. о минималним стандардима за мањине у ЕУ-у (2018/2036(ИНИ) и побољшању статуса мањинских заjедница у актуелноj, врло комплексноj политичкоj и економскоj ситуациjи у Црноj Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 01:39