Ервин Ибрахимовић / - Твитер
29/09/2021 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић у Стразбуру на засједању Парламентарне скупштине Савjета Европе

У извjештаjима су третирана питања борбе против неjеднакости у праву на безбjедну, здраву и чисту животну средину, односа климе и миграциjа, на коjи начин истраживачке политике могу промовисати еколошку заштиту, саопштено jе из црногорског парламента

Предсjедник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић учествовао jе на jесењем засjедању Парламентарне скупштине Савjета Европе (ПССЕ) у Стразбуру.

Он jе био дио делегациjе Скупштине Црне Горе, а неке од главних тема о коjима се расправљало су животна средина и људска права.

На дневном реду била jе и тему „Западни Балкан између демократских изазова и европских тежњи: каква jе улога Савjета Европе?“.

Током засjедања, одржан jе и панел на високом нивоу, посвећен животноj средини и људским правима, а такође се и расправљало и о извjештаjима коjи третираjу питање улоге СЕ у промовисању „права на животну средину“, потребу за снажењем партиципативне демократиjе, промjенама у кривичноj и грађанскоj одговорности и већоj посвећености владавини права.

“У извjештаjима су третирана питања борбе против неjеднакости у праву на безбjедну, здраву и чисту животну средину, односа климе и миграциjа, на коjи начин истраживачке политике могу промовисати еколошку заштиту”, саопштено jе из црногорског парламента.

Скупштини се обратила европска комесарка за здравље и безбjедност хране Стела Кириjакидес, потпредсjедник Владе Сjеверне Македониjе за европске послове Никола Димитров, као и мађарски министар вањских послова Петер Сиjарто.

На скупу у Стразбуру се говорило и о хуманитарним посљедицама конфликта Азербеjџана и Jермениjе, враћању друштвеног повjерења jачањем социjалних права и снажењу борбе против такозваног злочина из части, родноj заступљености у Параламентарноj скупштини.

На засjедању се такође расправљало о ситуациjи у Авганистану, повећаном миграционом притиску на границама Летониjе, Литваниjе и Пољске са Бjелорусиjом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:04