Ilir Capuni / - Arhiva
22/11/2023 u 09:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ilir Čapuni novi poslanik Albanske alijanse

Potpredsjednik je Force od oktobra 2021. godine

Tokom današnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore verifikovaće se poslanički mandat Albanske alijanse Ilir Čapuniju, potpredsjedniku Force i doktoru računarskih nauka iz Ulcinja. Time se nastavlja 15-godišnje autentično predstavljanje Albanaca u Skupštini Crne Gore od strane Force, saopšteno je iz te partije.

Ilir Čapuni (1978) je profesor računarskih nauka u Tirani. Diplomirao je računarske nauke na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, a doktorirao je u Bostonu (SAD) 2012. godine. Bio je osnivač nezavisnog časopisa Kronika na albanskom jeziku sa sjedištem u Ulcinju.

Vršio je funkciju predsjednika SO Ulcinj od 2018. godine do 2021. godine. Tokom tog perioda, Skupština opštine Ulcinj je proglasila Solanu kao park prirode, svrstala je Bojanu među tihim zonama u opštini, podignut spomenik žrtvama zemljotresa 1979. godine, a imovina od 250 000 kvadrata na Mavrijanu ostala je u vlasništvu Opštinu Ulcinj.

Potpredsjednik je Force od oktobra 2021. godine.

Aktivan je naučnik u akademiji i industriji uglavnom van zemlje. Strastveni je ljubitelj windsurfa, jedriličarstva i ronjenja na olupinama. Otkrio je, istraživao i dokumentovao olupine italijanskog bojnog broda Regina Margherita, italijanskog minolovca RD 10, parabrodova Po, Anthipi, Brindisi, Andrassy i Pozsony na podmorju Republike Albanije. Instruktor je tehničkih ronjenja organizacije TDI. Govori albanski, južnoslovenske jezike i engleski.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:13