/ skupština crne gore
26/02/2023 u 09:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Imunitet u slučaju "Stanovi" pred poslanicima sredinom marta

Predsjednik Vlade, Dritan Abazović, ranije je saopštio da je na putu od Vlade do Državnog arhiva nestalo 60 nestalih registratora, u kojima su se nalazili podaci o dodjeli stambenih kredita

Poslanicima obuhvaćenim aktom tužilaštva u aferi "Stanovi" imunitet bi mogao biti skinut u martu. Po Ustavu Crne Gore, redovno zasijedanje Skupštine počinje prvog radnog dana u martu, a u parlamentu su nam nezvanično saopštili da se odluka o skidanju imuniteta poslanicima DPS-a i SD-a može očekivati sredinom marta.

Administrativni odbor je 22. decembra prošle godine jednoglasno predložio Skupštini Crne Gore ukidanje imuniteta poslanicima poslanicima DPS-a Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić i Suzani Pribilović, kao i poslanicima SD- a Damiru Šehoviću i Ivanu Brajoviću.

Tim je većinom glasova predložio skidanje imuniteta nakon zahtjeva tužilaštva koje je formiralo predmet zbog sumnje da su pomenuti poslanici kao dio Vladine Komisije za rješavanje stambenih pitanja zloupotrijebili službeni položaj, piše rtcg portal.

Zbog sumnje da su učinili isto krivično djelo Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je formirao predmet i protiv Osmana Nurkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića.

U dopisu Skupštini, SDT je tada naveo da je razmatranjem krivične prijave utvrđeno da postoji odgovarajući stepen sumnje da su prijavljeni, od 2016. do 2020. godine, učinili to krivično djelo, donoseći odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera Vlade.

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, ranije je saopštio da je na putu od Vlade Crne Gore do Državnog arhiva nestalo 60 nestalih registratora, u kojima su se nalazili podaci o dodjeli stambenih kredita istaknuim državnim funkcionerima.

Tvrdio je i da je ranija Vlada Duška Markovića odlučila da se unište svi tonski zapisi sa sjednica Komisije za dodjelu stanova od 2010. do 2020. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:49