Министар Дамир Шеховић / - Редакција Дана
21/07/2021 u 15:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Иницијатива Шеховића: Тражиће саслушање Братићеве због смјена

О иницијативи Шеховића требало би да се изјасни матични одбор, а Шеховић поручује да очекује једногласну подршку

Посланик СД-а Дамир Шеховић иницирао је контролно саслушање министарке просвјете, науке, културе и спорта Весне Братић у вези са примјеном недавно усвојених измјена Општег закона о образовању, јавља РТЦГ.

Те измјене, између осталог, предвиђају реизбор директора и помоћника у школама, који је отворио бројне контроверзе и покренуо негодовање јавности.

О иницијативи Шеховића требало би да се изјасни матични одбор, а Шеховић поручује да очекује једногласну подршку.

Шеховић је иницијативу образложио чињеницом да су "отворене бројне контроверзе које се односе на: нејасну одговорност за неизбор нових школских односно управних одбора, упитан законски основ за разрјешење директора, на прилично неселективну промјену комплетног руководећег кадра у образовном систему која је због тога добила обрисе тзв. 'чистке' и отвореног реваншизма према неподобнима из система образовања, тако и на појединачна кадровска рјешења, међу којима има и екстремних националиста, подржавалаца осуђених ратних злочинаца, сљедбеника четничке идеологије, односно поштоваоца антицивилизацијских и антиевропских вриједности".

-Имајући у виду да је образовни систем темељ сваког, па и нашег друштва, од посебне је важности да чланови Одбора, али и цјелокупна јавност, о свему претходно поменутом из прве руке добију правовремену, потпуну и тачну информацију. То је, уосталом, и у интересу Владе односно ресорног министарства које је задужено за вођење политике у овој области. Зато вјерујем да ће Одбор једногласно донијети одлуку о одржавању контролног саслушања, са предложеном темом- закључио је Шеховић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 21:02