Ињац / Фото: Иван Петровић Ипе
17/07/2021 u 20:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ињац демантује Лазанског: Није било никаквог транспорта оружја из Србије

Чињеница је да такав писмени захтјев, у протеклих осам мјесеци, није упућен Министарству, те није било повода да се о томе изјаснимо, пише у саопштењу

Министарство одбране, на чијем је челу Оливера Ињац, демантовало је тврдње амбасадора Србије у Москви, Мирослава Лазанског, у вези транспорта оружја Републике Србије преко територије Црне Горе

Лазански: Црна Гора ниjе Србиjи дозволила транспорт руског оружjа до Бара

- Истичемо да није у надлежности Министарства одбране да самостално одлучује о томе, јер смо само једна од институција која даје мишљење на основу званичног захтјева. Чињеница је да такав писмени захтјев, у протеклих осам мјесеци, није упућен Министарству одбране Црне Горе, те није било повода да се о томе изјаснимо- пише у саопштењу Министарства. 

Подсјетимо, Лазански је данас изјавио да jе Црна Гора одбила захтјев Србиjе да оружjе коjе jе добила као донациjу Русиjе, допреми морским путем до луке Бар па потом возом до Београда.

Лазански jе за Прву телевизиjу рекао да jе Србиjа због те одлуке Подгорице, морала да издвоjи "20 пута" више новца како би донирано оружjе допремила авионима.

– Два пута сам молио колегу амбасадора Црне Горе у Москви Шћепановића да зове Подгорицу и да то оружjе иде бродом. Одговор црногорске министарке одбране jе био такав да смо морали да платимо ваздушни транспорт коjи нас jе много коштао – казао jе амбасадор Србиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:24