Оливера Ињац / - Министарство одбране
08/06/2021 u 20:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ињац-Купер: Црна Гора и Америка посвећене развоју партнерства

Купер је рекла да је задовољна динамиком развоја билатералних одбрамбених односа двије земље

Сарадња Црне Горе и Сједињених Америчких Држава у области одбране константно се унапрјеђује, упркос изазовима које је проузроковала пандемија коронавируса, оцијенила је министарка одбране Оливера Ињац током данашњег разговора са замјеницом помоћника секретара за одбрану Сједињених Америчких Држава, Лором Купер.

Како је саопштено из Министарства одбране, Ињац се захвалила саговорници на свеобухватној подршци Сједињених Амерчких Држава.

-Ињац је истакла да ће Црна Гора наставити да одлучно спроводи активности и обавезе које произилазе из чланства у Алијанси, те буде кредибилан савезник у домену суочавања са безбједносним изазовима на подручју Западног Балкана, као и у међународним оквирима. Ињац је упознала саговорницу са примарним циљевима Министарства одбране и Војске Црне Горе за текућу годину, те плановима даљег развоја црногорског одбрамбеног система- наводе у том ресору.

Купер је рекла да је задовољна динамиком развоја билатералних одбрамбених односа двије земље, нагласила је да ће Сједињене Америчке Државе наставити да пружају подршку Министарству одбране и Војсци Црне Горе у даљем унапрјеђењу националних капацитета у домену одбране.

-Саговорнице су размијениле мишљења о модалитетима даљег развоја билатералних односа, са посебним фокусом на област модернизације оружаних снага, као и о доприносима у оквиру учешћа у међународним мисијама, те безбједносним изазовима са којима се суочава регион Западног Балкана- закључују у Министарству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:17