Фото: МО
24/08/2021 u 08:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ињац са Теофилактуом: Кипар континуирано подржава европски пут Црне Горе

Истакла је да изузетно цијени подршку коју Кипар пружа европској перспективи Црне Горе, потврђујући одлучно опредјељење Владе да интензивира реформске процесе на путу ка чланству у Европској унији

Министарка одбране Оливера Ињац састала се са амбасадором Републике Кипар Димитриосом Теофилактуом. Министарка Ињац је изразила задовољство пријатељским односима између двије земље, који имају потенцијал за даље јачање.

Истакла је да изузетно цијени континуирану  подршку коју Кипар пружа европској перспективи Црне Горе, потврђујући одлучно опредјељење Владе да интензивира реформске процесе на путу ка чланству у Европској унији. Наглашавајући да је Црна Гора снажно посвећена промоцији европских и евроатлантских вриједности на Западном Балкану, као и унапријеђењу регионалне сарадње, казала је да јачање међусобног повјерења и узајамне подршке представља најважнији механизам за остваривање стабилности и безбједности у региону.

Амбасадор Теофилакту је указао на веома значајну улогу Црне Горе у контексту регионалне безбједности и стабилности, истичући да Црна Гора има потпуну подршку Кипра у процесу европских интеграција,  те да ће његова земља наставити снажно да подржава политику проширења ЕУ. 

Осим што је потврђена континуирана политичка подршка и експертска помоћ Кипра на плану европских интеграција Црне Горе,  разговор је био прилика и за конструктивну размјену мишљења о важним глобалним безбједносним изазовима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:54