/ - фото: И. ШЉИВАНЧАНИН
04/11/2021 u 18:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Истакнута неопходност интензивирања сарадње Одбора и Мисије

Гвозденовић је упознао Марковића са радом Одбора за европске интеграције

Предсједник Одбора за европске интеграције Бранимир Гвозденовић одржао је данас онлајн састанак са шефом Мисије Црне Горе при ЕУ, амбасадором Петром Марковићем.

- Саговорници су размијенили мишљење о актуелностима у раду Одбора, првенствено у дијелу парламентарне контроле процеса европских интеграција, као и о конкретним примјерима из праксе и институционалним рјешењима у овој области на нивоу држава чланица ЕУ- наводе у саопштењу.

Гвозденовић је упознао Марковића са радом Одбора за европске интеграције и актуелним иницијативама у погледу заједничког рјешавања изазова у дијелу усклађивања националног законодавства са правном тековином ЕУ. Гвозденовић је изразио очекивање да ће сарадња са Мисијом бити интензивнија, те да ће, свако у складу са својим надлежностима, пружати допринос бржем процесу приступања Црне Горе ЕУ.

На састанку је било ријечи и о стручним капацитетима Мисије и потреби додатног јачања експертског нивоа, у циљу квалитетнијег праћења активности у 33 области преговора и уз очекивање што бољих резултата у испуњавању обавеза за чланство у ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:23