Milatović i Abazović / X/Twitter
04/11/2023 u 14:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Istraživanje Datapraksis-a sprovedeno u oktobru: Najveću podršku imaju Milatović i Abazović

Da zemlja ide u pravom smjeru smatra 43 odsto mladih, a 41 odsto mišljenja je da ide u pogrešnom smjeru

Nešto više od petine ispitanika u Crnoj Gori, kako pokazuju rezultati istraživanja koje je Datapraksis sprovela od 19. do 25. oktobra ove godine, podržali bi DPS i njihove partnere na parlamentarnim izborima. Kada su u pitanju lideri političkih partija, najveću podršku imaju Jakov Milatović i Dritan Abazović.

image
- PRINTSCREEN

Naime, prema podacima dobijenim ispitivanja javnog mnjenja u Crnoj Gori, DPS sa partnerima je dobio podršku 22 odsto ispitanika (DPS 20 odsto, SD i LP po jedan odsto), a PES 21 odsto. Ispitanici su odgovarali na pitanje "Koju partiju biste glasali na parlamentarnim izborima?". GP URA i Novu srpsku demokratiju podržalo je po devet odsto ispitanika, osam odsto dalo je podršku Demokratama, a za DNP je bilo pet odsto ispitanika. SNP je podržao jedan procenat anketiranih, dok preostalih 21 odsto dijele ostale partije.

image
- PRINTSCREEN

Kada su u pitanju lideri partija, najveću podršku, prema rezultatima istraživanja, dobio je Jakov Milatović, zatim Dritan Abazović, potom Aleksa Bečić, Milojko Spajić. Nik Đeljošaj, Ervin Ibrahimović i Andrija Mandić nalaze se dnu liste "omiljenih lidera".

Što se tiče pravca u kojem zemlja ide, 43 odsto mladih smatra da ide u pravom smjeru, a 41 odsto da ide u pogrešnom smjeru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 15:59