/ - FOTO: GP URA
26/09/2022 u 21:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivanović na čelu liste budvanske URE: Budva ne smije biti talac bilo čijih interesa

Nakon pobjede na predstojećim izborima, ruka pomirenja će biti pružena prema svima onima koji nisu kršili zakon, rekao je Ivanović

„Ono što želim da obilježi predstojeću kampanju jeste prestanak međupartijskih uvreda, naročito onih na ličnom nivou. Za one koji rade u interesu našeg grada, najmanje je važna partijska pripadnost. Ključno je da se usresredimo na razvoj našeg grada, jer Budva ne smije biti talac bilo čijih interesa. Njen razvoj se tiče svih nas“, saopštio je večeras nosilac liste budvanske URE Ivan Ivanović nakon predaje liste „dr Dritan Abazović – Može Budva, može Crna Gora“.

Ivanović je istakao da je stagnacija Budve tokom poslednjih godina u odnosu na druge gradove očigledna, te da je neophodno da se to promijeni u što skorijem vremenskom periodu.

„Nakon pobjede na predstojećim izborima, ruka pomirenja će biti pružena prema svima onima koji nisu kršili zakon“, dodaje Ivanović.

„Budvanska URA je spremna za drugačije vođstvo u ovom gradu u odnosu na bivši režim i kriminalne grupe koje su unazadile ovu opštinu, ali i na njihove nasljednike koji nijesu opravdali očekivanja građana“, saopštio je ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik URE Filip Adžić.

Adžić je naveo da je glas za ljude sa budvanske liste garant da Budvom nikada više neće upravljati ogranci kriminalnih grupa, već isključivo Budvani koji vole svoj grad, imaju adekvatnu viziju i znanje, kako bi razvijali opštinu u pravcu kojim je odavno trebala da krene.

“Budva će dobiti ono što joj pripada, a to je pozicija lidera, ne samo na Mediteranu, već i na širim prostorima“, dodaje Adžić.

„Svjedoci smo da je Budva prethodnih godina postala poprište borbe oko toga ko je manje ili više doprinio padu bivšeg režima, a što je rezultiralo i raspuštanjem lokalnog parlamenta. Budvi je potrebna stabilna uprava i vlast koja je konsolidovana oko ključnih strateških ciljeva koji neće biti predmet kompromisa, već odlučne borbe za njihovo ostvarenje“, saopštila je kandidatkinja za odbornicu i članica Predsjedništva URE Milijana Vukotić Jelušić.

Ona je istakla da je građanima Budve potrebna čista površina, uredni parking prostori, novi vrtići i škole, efikasna i brza uprava, kao i stimulativne mjere za preduzništvo, a sve navedeno upravo mogu da ponude ljudi na budvanskoj listi.

„Svjedoci smo da u proteklom periodu stvari u Budvi nijesu funkcionisale na način na koji zaslužuje kraljica Mediterana, a mi smo spremni da to promijenimo. Počećemo od Buljarice i riješiti kanalizacione probleme koji tište građane ovoga lokaliteta. Nastavićemo sa investicijama u Petrovcu, a posebno nas interesuje da završimo sa projektima – Hotel AS u Perazića dolu, i da vratimo zasluženi sjaj Svetom Stefanu“, istakao je kandidat za odbornika i predsjednik budvanske URE Blažo Rađenović.

Kao jedan od ključnih problema, Rađenović je takođe istakao i problem garaže u Rafailovićima, kao i rješavanje komunalnih problema u tom mjestu. Uz to, dodaje i da URA neće posustati kada je riječ o zdravstvu i školstvu, kao jednim od najbitnijih problema koji okupiraju građane Budve.

„U saradnji sa Vladom Crne Gore, izgradićemo nove domove zdravlja i dnevnu bolnicu koja će pružati usluge od vitalnog značaja za građane i turiste Budve. Imamo stav kada su u pitanju vjetroelektrane i brza cesta, a očekujemo i gradnju savremenog bulevara koji će spajati Tivat i Budvu“, zaključio je Rađenović.

Izbornu listu čine:

Ivan Ivanović, mr evropskog biznisa i marketinga, Berislav Fabris, diplomirani pravnik,Jelena Mudreša, farmaceutski tehničar, Vladimir Đurić, diplomirani menadžer, Aleksandar Vađon, elektro tehničar, Beti Đurđić, dr farmaceutskih nauka, Miloš Mediković, student menadžmenta, Miško Konić, Spec. strukovne ekonomije, Marnela Marković, Spec. menadžmenta u pomorstvu, poreska savjetnica, Borislav Rabrenović, diplomirani ekonomista, Igor Krivokapić, inženjer menadzmenta, Božidarka Mrvaljević, dimplomirani turizmolog, Goran Kalađurđević, turistički tehničar, Ana Račić, mr ekonomije, Mirko Mijušković, diplomirani turizmolog, Dragan Marković, preduzetnik, Ana Janković, turistički tehničar, Vuk Radunović, diplomirani turizmolog, Ivan Milošević, doplomirani ekonomista, Slađana Moračanin, profesorica Italijanskog jezika i književnosti, Admir Skenderi, diplomirani menadžer u turizmu, Goran Bubanja, mr istorije, Tijana Lopičić, inokorespodent, Vanja Pejović, fudbalski trener, Đuro Samardžić, diplomirani menadžer za pomorstvo i sudski tumač za engleski jezik, Vasilisa Lazović, studentkinja kriminalistike, Rajna Dapčević, dr medicine, Dejan Mijović, diplomirani ekonista, Mićo Vujović, muzičar, Milijana Vukotić Jelušić, mr za ljudske resurse, Vukan Tomović, električar, Božena Jelušić, mr književnosti, Blažo Rađenović, mr ekonomskih nauka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2022 18:50