Panel diskusija Erasmus / - MVP
24/05/2024 u 21:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ivanović na panel diskusiji „Upoznajmo Evropsku uniju iz perspektive Erasmus plus korisnika“

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović učestvovao je danas na panel diskusiji „Upoznajmo Evropsku uniju iz perspektive Erasmus plus korisnika“ koju je organizovala Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori.

Među panelistima je bila i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, kao i mladi profesionalci koji su zahvaljujući Erasmus+ programu boravili u zemljama Evropske unije.

image

Panel diskusija Erasmus

- MVP

Ivanović je govorio o značaju javne diplomatije u očuvanju i jačanju ugleda države na međunarodnoj sceni.

image

Panel diskusija Erasmus

- MVP

– Na toj liniji svaka vrsta razmjene studenata, naučnika, edukatora predstavlja vid javne diplomatije koji doprinosi upoznavanju različitih kultura, sticanju novih vještina, ali i zbližavanju među državama i narodima – kazao je Ivanović.

image

Panel diskusija Erasmus

- MVP

Šef crnogorske diplomatije je ocijenio da mnoge zemlje otvaraju kulturne centre van svojih granica, u cilju promocije kulture, nauke, istorije, a koji im pomažu i u ostvarenju i afirmaciji vanjskopolitičkih ciljeva. Ukazao je na značaj Erasmus plus programa u promociji evropske ideje koji, kako je istakao, doprinosi dvorstruko jer promoviše države Evrope pojedinačno, ali i Evropu kao cijelinu.

Jakšić-Stojanović: Erasmus plus programi donose velike benefite obrazovanju

Ministar je poručio da je Vlada Crne Gore posvećena izgradnji ekonomskog, društvenog, političkog i kulturnog ambijenta koji će omogućiti da se mladi ljudi koji se obrazuju u inostranstvu vrate u Crnu Goru, kako bi u u svojoj zemlji nastavili da rade i stvaraju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 15:30