Ивановић / IVAN PETROVIC-IPE
29/12/2021 u 11:31 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ивановић: Не чекајмо јануар, гласајмо већ данас за обједињавање избора

С обзиром на то да је наш предлог закона већ у скупштинској процедури и да се и дио опозиције изјаснио да би подржао такав предлог, зашто бисмо чекали јануар? Изгласајмо то одмах, казао је Ивановић за „Дан”

Социјалистичка народна партија (СНП) ће учинити све све што је у њеној моћи да се данас одржи сједница колегијума на којој би предсједници посланичких клубова са предсједником Скупштине постигли договор да се на дневном реду актуелног скупштинског засједања нађе и Предлог закона о допунама Закона о локалноj самоуправи, којим је предвиђено обједињавање 14 изборних процеса на локалном нивоу наредне године, како би се посланици могли већ данас изјаснити о том предлогу, казао је Драган Ивановић, шеф посланичког клуба СНП-а. Он је за "Дан" рекао да не би требало чекати јануар и ванредно скупштинско засједање, већ да ако већ има воље, да се то одмах заврши на сједници Скупштине која је у току.
– Ми смо и јуче инсистирали да се одржи тај колегијум, али до тога није дошло, па ћемо исто покушавати и данас. Јер, уколико бисмо на колегијуму постигли договор, ми не бисмо ни чекали јануар и сазивање ванредног засједања, већ бисмо то све завршили на овој редовној сједници, кад већ постоје услови за то, с обзиром да је наш предлог закона већ у скупштинској процедури и да се и дио опозиције већ изјаснио да би подржали један такав предлог – истакао је Ивановић.

СНП Беране: Спремнији смо него икад

Након што је предсједник беранског одбора Праве Црне Горе Милован Живковић позвао јуче предсједника државе да одмах распише изборе у Беранама, огласили су се из беранског СНП-а истичући да они спремниjе него икад очекуjе наредне изборе "сjутра, у марту, или неког другог датума."

– Беране jе било и остало град отпора, град хероj и град побjедник. На челу тих и таквих Берана поносно jе стаjала СНП и њен општински одбор. И када jе о одржавању локалних избора риjеч, и овога пута смо се водили искључиво оним што jе парламентарна већина заговарала, а то jе обjедињавање избора у свим градовима. Уколико су у међувремену промиjенило то мишљење, никакав проблем - повући ћемо предлог, jедва чекаjући да ДПС и њему сличне до краjа дотучемо до ногу у сваком погледу– наводе из СНП-а и закључују да ни jедног тренутка неће оштрицу свог политичког дjеловања усмjеравати на оне, са коjима диjеле вриjедности триjумфа 30.августа.

Посланици СНП-а Владимир Jоковић, Даниjела Ђуровић, Драган Ивановић, Драган Вукић и Милосава Пауновић предали су прије десетак дана у скупштинску процедуру Предлог закона о допунама Закона о локалноj самоуправи, којим траже да се први наредни избори за одборнике у скупштинама општина Улцињ и Беране одрже истовремено са редовним изборима за одборнике у Скупштини Главног града Подгорица, Скупштини општине Голубовци - општине у оквиру Главног града и скупштинама општина Бар, Биjело Поље, Даниловград, Колашин, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаjе, Жабљак и Шавник.

Предлажу и да се одборницима у скупштинама општина Улцињ и Беране, коjима мандат истиче у фебруару 2018, мандат продужи до маjа наредне године.

У сваком случају, жеља посланика СНП-а, а и осталих посланика власти је да се закон усвоји прије него што предсједник државе Мило Ђукановић распише изборе за Улцињ и Беране, који нас очекују у фебруару и марту ове године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:01