Ivanović - Džajls Norman / - MVP
17/06/2024 u 17:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ivanović - Norman: Dobijanje pozitivnog IBAR-a bilo je važna prekretnica

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Filip Ivanović primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Kanade u Crnoj Gori Džajlsa Normana i zahvalio mu na veoma dobroj saradnji i posvećenosti jačanju bilateralnih odnosa između Crne Gore i Kanade.

Ivanović je istakao da je snažno savezništvo dvije države u NATO alijansi.

- Ministar je zahvalio podršci Kanade razvojnim procesima u Crnoj Gori koji doprinose i uspjehu evropskog puta, a sagovornici su se saglasili da bi dobijanje pozitivnog IBAR-a bilo važna prekretnica i jasan pokazatelj prepoznavanja dosadašnjih napora Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ambasador Norman je kazao da će Kanada, u duhu partnerskih i prijateljskih odnosa, nastaviti da podržava Crnu Goru i pohvalio rezultate ostvarene na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji u posljednjih nekoliko mjeseci, ocijenivši da bi od proširenja EU koristi imali i region i sama Unija.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim prilikama, kao i o mogućnostima za dalje unaprjeđenje bilateralne saradnje.

Ivanović sa Pičom: Crna Gora posvećena jačanju partnerstva sa Ujedinjenim Kraljevstvom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jul 2024 02:11